ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.

štrudla sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g grubo seckanih badema
  • 5 jabuka
  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašika mleka
  • 2 kašika ruma

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, brašno, ulje, šećere, prašak za pecivo, mleko i rum. U pleh obložen pek papirom prebacite smesu. Ogulite i narendajte na krupno jabuke, pa ih poređajte po smesi u plehu. Dodajte grubo sečene bademe preko jabuka. Pecite štrudlu 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

šomloi galuška

ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče

17:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.

piletina u sosu od šampinjona

NEODOLJIVA PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Omiljeno jelo pevača Mirze Selimovića

13:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Mirza Selimović održaće dva koncerta u Beogradu i obeležiti deceniju profesionalne muzičke karijere. Poznat po odličnom vokalu i pesmama koje brzo postaju hitovi, ne sumnjamo da će publika uživati i pevati uglas svaku njegovu numeru. Osim što dobro peva, Mirza je i pravi gurman, pa je otkrio recept za svoje omiljeno jelo - piletinu u sosu od šampinjona. Svi koji su probali ovo jelo kažu da nema boljeg!

Komentari (0)

Loading