ŠTRUDLA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja će ukrasiti svaku svečanu trpezu, a mekana i neodoljiva

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu štrudlu. ovu sa jabukama ćete obožavati.

štrudla sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g grubo seckanih badema
  • 5 jabuka
  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašika mleka
  • 2 kašika ruma

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, brašno, ulje, šećere, prašak za pecivo, mleko i rum. U pleh obložen pek papirom prebacite smesu. Ogulite i narendajte na krupno jabuke, pa ih poređajte po smesi u plehu. Dodajte grubo sečene bademe preko jabuka. Pecite štrudlu 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading