ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.
Potrebno je
- 30 g kvasca
- 200 g margarina
- 400 g brašna
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 200 g oraha za fil
- 180 g šećera za fil
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g marmelade ili džema
- 100 g čokolada za glazuru
- 5 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Margarin razmrvite u brašnu, pa dodajte šećer, jaje i kvasac razmrvljen u toplom mleku. Umesite testo pa ga podelite na 3 dela i pustite da naraste oko pola sata. Zatim ga razvijte u 3 lista prema veličini pleha. Prvu koru stavite u podmazan pleh, pa premažite marmeladom. Pomešajte orahe sa šećerima, pa preko marmelade pospite polovinu. Nanesite drugu koru, premažite marmeladom pa pospite drugom polovinom. Na kraju, preklopite trećom korom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Pospite mlevenim orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)