ŽERBO KOCKE Očaravajući mađarski kolač sa dugom istorijom, prhkim korama i džemom
Čuveni kolač ime je dobio po istoimenoj poslastičarnici koja se nalazi na trgu Vorošmarti u Budimpešti.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČUVENE ŽERBO KOCKE Aleksandra nam je dala recept kako da budu najukusnije
Napravite čuveni kolač po receptu Aleksandre Cvetković iz okoline Leskovca

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.

ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 30 g kvasca
- 200 g margarina
- 400 g brašna
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 200 g oraha za fil
- 180 g šećera za fil
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g marmelade ili džema
- 100 g čokolada za glazuru
- 5 kašika ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Margarin razmrvite u brašnu, pa dodajte šećer, jaje i kvasac razmrvljen u toplom mleku. Umesite testo pa ga podelite na 3 dela i pustite da naraste oko pola sata. Zatim ga razvijte u 3 lista prema veličini pleha. Prvu koru stavite u podmazan pleh, pa premažite marmeladom. Pomešajte orahe sa šećerima, pa preko marmelade pospite polovinu. Nanesite drugu koru, premažite marmeladom pa pospite drugom polovinom. Na kraju, preklopite trećom korom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom. Pospite mlevenim orasima. Bon appetit!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)