HAVANA TORTA Nepečena poslastica od samo 6 sastojaka, a mekana kao duša
U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 450 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 30 g želatina u granulama
- 200 g pečenih lešnika
- 200 g lešnik napolitanki
Priprema
Otopite na vatri 200 g šećera. Stavite želatin sa 10 kašika mleka da nabubri. Ostatak šećera pomešajte sa mlekom i stavite na ringlu da proključa. Onda skinite sa ringle pa dodajte želatinu malo vrućeg mleka i promešajte, pa sav želatin istresite u preostalo vruće mleko. Umutite mikserom da se želatin otopi pa pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa je sjedinite sa masom od želatina. Pomešajte šećer, lešnike i napolitanke pa ih stavite u blender i izblendajte. Na veći kalup stavite papir za pečenje pa pospite 1/5 mlevenih sastojaka, preko namažite 1/4 fila i radite tako dok ne utrošite sav materijal. Ostavite tortu u frižideru preko noći poklopljeno. Skinite papir i okrenite na tacni. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEPEČENA HAVANA TORTA Očaravajuća poslastica u slasnom spoju sa lešnicima, bogate i prepoznatljive arome
Kremasta poslastica punog ukusa za sve sladokusce.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)