HAVANA TORTA Nepečena poslastica od samo 6 sastojaka, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

havana torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 l mleka
  • 450 g šećera
  • 500 ml slatke pavlake
  • 30 g želatina u granulama
  • 200 g pečenih lešnika
  • 200 g lešnik napolitanki

Priprema

Otopite na vatri 200 g šećera. Stavite želatin sa 10 kašika mleka da nabubri. Ostatak šećera pomešajte sa mlekom i stavite na ringlu da proključa. Onda skinite sa ringle pa dodajte želatinu malo vrućeg mleka i promešajte, pa sav želatin istresite u preostalo vruće mleko. Umutite mikserom da se želatin otopi pa pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa je sjedinite sa masom od želatina. Pomešajte šećer, lešnike i napolitanke pa ih stavite u blender i izblendajte. Na veći kalup stavite papir za pečenje pa pospite 1/5 mlevenih sastojaka, preko namažite 1/4 fila i radite tako dok ne utrošite sav materijal. Ostavite tortu u frižideru preko noći poklopljeno. Skinite papir i okrenite na tacni. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading