HAVANA TORTA Nepečena poslastica od samo 6 sastojaka, a mekana kao duša
U sočnom spoju sa lešnicima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 450 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 30 g želatina u granulama
- 200 g pečenih lešnika
- 200 g lešnik napolitanki
Priprema
Otopite na vatri 200 g šećera. Stavite želatin sa 10 kašika mleka da nabubri. Ostatak šećera pomešajte sa mlekom i stavite na ringlu da proključa. Onda skinite sa ringle pa dodajte želatinu malo vrućeg mleka i promešajte, pa sav želatin istresite u preostalo vruće mleko. Umutite mikserom da se želatin otopi pa pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa je sjedinite sa masom od želatina. Pomešajte šećer, lešnike i napolitanke pa ih stavite u blender i izblendajte. Na veći kalup stavite papir za pečenje pa pospite 1/5 mlevenih sastojaka, preko namažite 1/4 fila i radite tako dok ne utrošite sav materijal. Ostavite tortu u frižideru preko noći poklopljeno. Skinite papir i okrenite na tacni. Prijatno!
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)