KIKIRIKI ŠTANGLICE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Savršen spoj ukusa za prave sladokusce, po starom maminom receptu
Neodoljive štanglice pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i sve važne događaje.
Potrebno je
- 200 g šećera
- pola margarina
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g pečenog i samlevenog kikirikija
- 100 g seckanog kikirikija
- 2 lista oblande
Priprema:
Prokuvajte osam kašika vode sa šećerom i margarinom i dodajte 100 grama čokolade. Sklonite s vatre, pa umešajte kikiriki, orahe i na kraju tri kašike ulja. Dobijenu masu rasporedite između dva lista oblande. Prelijte štanglice glazurom od 100 grama čokolade i četiri kašike ulja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
SUDŽUK Zaboravljeni slatkiš iz bakine kuhinje, od jeftinih sastojaka, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sladak i sočan, a gotov očas posla.
TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)