KIKIRIKI ŠTANGLICE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Savršen spoj ukusa za prave sladokusce, po starom maminom receptu
Neodoljive štanglice pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i sve važne događaje.
Potrebno je
- 200 g šećera
- pola margarina
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g pečenog i samlevenog kikirikija
- 100 g seckanog kikirikija
- 2 lista oblande
Priprema:
Prokuvajte osam kašika vode sa šećerom i margarinom i dodajte 100 grama čokolade. Sklonite s vatre, pa umešajte kikiriki, orahe i na kraju tri kašike ulja. Dobijenu masu rasporedite između dva lista oblande. Prelijte štanglice glazurom od 100 grama čokolade i četiri kašike ulja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KIKIRIKI ŠTANGLICE Lako se prave, a smažu za tren oka, za savršen petak
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
CIMET KOCKE Brzi desert neodoljivog ukusa od samo 3 sastojka, kremastije niste jeli
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
NAJČEŠĆE GREŠKE TOKOM PRIPREME JELA Većina ih pravi, a mogu totalno da pokvare sav trud
Ako i vi pravite neku od narednih greški, primenite jednostavne, a korisne savete.
Komentari (0)