MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.

mlinci sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 grama mlinaca sa jajima
  • 1 kg  pilećeg belog mesa u šniclama
  • 400 ml neutralne pavlake
  • 2 kisele pavlake 20 posto
  • 500 ml pileće supe od kockice 
  • 300 grama trapista 
  • začini za piletinu
     

Priprema
 

Iseckajte mlince na manje kocke pa prelijte toplom supom. Belo meso iseckajte na kockice srednje veličine pa propržite na teflonskom tiganju, dok ne porumene i ne dobiju koricu. Dodajte suvi biljni začin i začine za piletinu. Izvadite pietinu pa u tiganj dodajte pavlake i dobro sjedinite sa preostalim začinom i sokom koji je ostao od piletine. Tepsije nauljite pa izrendajte trapist. Ređajte mlinci-pavlake-sir-meso-pavlake-sir. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading