MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 500 grama mlinaca sa jajima
- 1 kg pilećeg belog mesa u šniclama
- 400 ml neutralne pavlake
- 2 kisele pavlake 20 posto
- 500 ml pileće supe od kockice
- 300 grama trapista
- začini za piletinu
Priprema
Iseckajte mlince na manje kocke pa prelijte toplom supom. Belo meso iseckajte na kockice srednje veličine pa propržite na teflonskom tiganju, dok ne porumene i ne dobiju koricu. Dodajte suvi biljni začin i začine za piletinu. Izvadite pietinu pa u tiganj dodajte pavlake i dobro sjedinite sa preostalim začinom i sokom koji je ostao od piletine. Tepsije nauljite pa izrendajte trapist. Ređajte mlinci-pavlake-sir-meso-pavlake-sir. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prijatno!
Možda vas zanima:
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
ISECITE OKRUGLU TORTU KAO PROFESIONALAC Jednostavnan trik koji provereno radi
Ako želite da parčići budu jednake veličine, primenite ovaj korisni trik.
MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
KREMASTA KROMPIR ČORBA Delikates "na kašiku" u slasnom spoju sa slaninom, a ukusa koji priča priče
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
OČISTITE ZARĐALE SLIVNIKE I SUDOPERU Bez ribanja i struganja, za 10 minuta će se sijati kao ogledalo
Umesto da satima ribate primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)