PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlovič

15:00

Sezonski recepti 0

Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

pica sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g brašna
  • pola kocke kvasca
  • 3 kašike maslinovog ulja

Za nadev

  • 300 g bundeve
  • 200 g kukuruza
  • 200 g salame
  • 150 g kravljeg sira
  • 150 g struganog kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • paradajz-sos
  • majčina dušica

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno s kvascem. Ulje i so pomešajte sa 150 ml tople vode pa dodajte u brašno i kvasac. Od smese zamesite testo, pa ga ostavite sat vremena da odstoji. Razvucite testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa ga prebacite u pleh obložen pek papirom. Pospite prstohvatom majčine dušice pa prelijte paradajz sosom. Dodajte ostale sastojke: Bundevu, kukuruz, salamu, kravlji sir i crni luk. Pecite picu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading