SLANA ROZEN TORTA Hladno predjelo idealno za slavsku trpezu, nestaće sa stola čim se postavi

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Mnogima omiljena rozen torta, ali u slanoj varijanti.

slana rozen torta
Printscreen/Youtube

Potrebno je

  • 430 g slanih rozen kora (8 kora)
  • 700 g kisele pavlake
  • 100 g krem sira
  • 150 g majoneza
  • 250 g šunke 
  • 4 jajeta
  • 100 g kiselih krastavčica
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema

Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir i dobro promešajte da se sjedine. Odvojte 350 g fila sa strane (za dekoraciju).  Ostatak fila podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku. U drugu dodajte izrendane krastavčiće i 100 g sira. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru, fil sa šunkom i jajima, kora, fil sa krastavčićima i sirom i tako dok ne utrošite materijal. Završite sa korom. Preko kore stavite krpu ili foliju, pa preko stavite neki teret (knjigu, tepsiju…). Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga celu tortu premažite sa filom pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Pospite sa rendanim kačkavaljem. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading