SLANA TORTA SA KREKERIMA Može da bude predjelo, ali i zameni glavni obrok, a miluje nepca
Pravi se lako, a nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je
- 500 ml jogurta
- 400 g slanih krekera
- 350 g šunke
- 500 g pavlake
- 200 g majoneza
- 70 g susama
Priprema:
U činiju sipajte jogurt, pa umačite krekere. Ređajte ih na tacnu. Zasebno pomešajte pavlaku, majonez i prepečeni susam. Pripremljenom smesom premažite krekere pa ređajte kriške šunke. Zatim opet premažite smesom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Pospite pečenim susamom. Ostavite tortu u frižideru preko noći, da se stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
SLANA ROZEN TORTA Hladno predjelo idealno za slavsku trpezu, nestaće sa stola čim se postavi
Mnogima omiljena rozen torta, ali u slanoj varijanti.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
ISECITE OKRUGLU TORTU KAO PROFESIONALAC Jednostavnan trik koji provereno radi
Ako želite da parčići budu jednake veličine, primenite ovaj korisni trik.
MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
KREMASTA KROMPIR ČORBA Delikates "na kašiku" u slasnom spoju sa slaninom, a ukusa koji priča priče
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
Komentari (0)