LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?

Za bolonjeze
Možda vas zanima:

SLANE PALAČINKE SA ŠUNKOM Od krompira, drugačije i slasne, a mekane i vazdušaste
Služite uz šolju jogurta.

NEODOLJIVE LAZANJE SA POVRĆEM Slasno jelo po originalnom italijanskom receptu, bićete oduševljeni
Ukusne i sočne, pravi raj za nepca.

PALAČINKE OD KROMPIRA Slani specijalitet sa šunkom koji budi sva čula
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.

POSNE LAZANJE Sočne i slasne, nestaće sa stola odmah
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
- 500 g mlevenog mesa
- 1 veći luk
- 2 glave belog luka
- 1 velika šargarepa
- 500 ml sosa od paradajza
- biber
- origano
- bosiljak
Za bešamel sos
- 70 g maslaca
- 2 kašičice brašna
- 600 ml mleka
- so
- biber
- 150 g parmezana
- 300 g rendane gaude
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite palačinke onako kao i inače. Luk propržite na tiganju pa dodajte mleveno meso. Začinite, pa za 10 minuta dodajte šargarepu seckanu na kockice. Kuvajte pola sata. Sipajte pasirani paradajz pa smanjite vatru, i kuvajte još pola sata. Brašno propržite na maslacu pa sklonite sa vatre. Sipajte mleko, uz neprestano mešanje. Vratite na šporet pa začinite. Na kraju, umešajte parmezan. Palačinke filujte bolonjezom pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte bešamel sosom pa pokrijte alu folijom. Pecite lazanja palačinke pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim, sklonite foliju pa pospite rendanim sirom. Zapecite još 10 minuta. Bon appetit!

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

Dosadili su vam FIFA i slične igre? Isprobajte ovo! VIDEO

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

NEŠTO MALO DRUGAČIJE: U Beogradu održana godišnja Skupština Evropskog saveza za nadvlačenje konopca

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SMUĐ ORLI Posni specijalitet za Veliki petak, za ručak koji se pamti
Dodajte krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)