LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Za bolonjeze
- 500 g mlevenog mesa
- 1 veći luk
- 2 glave belog luka
- 1 velika šargarepa
- 500 ml sosa od paradajza
- biber
- origano
- bosiljak
Za bešamel sos
- 70 g maslaca
- 2 kašičice brašna
- 600 ml mleka
- so
- biber
- 150 g parmezana
- 300 g rendane gaude
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite palačinke onako kao i inače. Luk propržite na tiganju pa dodajte mleveno meso. Začinite, pa za 10 minuta dodajte šargarepu seckanu na kockice. Kuvajte pola sata. Sipajte pasirani paradajz pa smanjite vatru, i kuvajte još pola sata. Brašno propržite na maslacu pa sklonite sa vatre. Sipajte mleko, uz neprestano mešanje. Vratite na šporet pa začinite. Na kraju, umešajte parmezan. Palačinke filujte bolonjezom pa urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte bešamel sosom pa pokrijte alu folijom. Pecite lazanja palačinke pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim, sklonite foliju pa pospite rendanim sirom. Zapecite još 10 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.
LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
LAZANJE SA PEČURKAMA Sočan spoj testenine sa povrćem pravi je raj za nepca
Ako volite klasične lazanje, ove ćete da obožavate.
SLASNE LAZANJE Oboriće vas s nogu koliko su dobre, stavite odmah duplu meru
Sočne i neodoljive, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)