PAPULA KOJU JE OBOŽAVAO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posna i mrsna, a ukusa koji se pamti
Fenomanalno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.
- 500 g belog pasulja
- 1 kašika masti
- 2 kašike čvaraka
- so, biber, beli luk
Priprema
Vožd je bio veoma umeren u jelu i piću. U ono doba se u Šumadiji pravila i posna i mrsna papula. U oba slučaja beli pasulj, onaj krupniji, nalijte hladnom vodom koja se baci kad provri. U drugoj vodi pasulj kuvajte sve dok se zrna ne raskuvaju. Tečnost sačuvajte za dobru čorbu, a oceđeni pasulj dobro izgnječite viljuškom ili istucite drvenim tučkom. U ovako napravljeni pire dodajte so, tucani beli luk, a sve začinite uljem - ako se priprema posna papula. Ako se pravi mrsna papula, prelijte je rastopljenom mašću u kojoj ima i ostataka čvaraka.

HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
Komentari (0)