BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 1 kg rendane bundeve
- nekoliko kašika šećera i griza
- nekoliko kašika ulja
- nekoliko kašika oraha
- šećer u prahu
- cimet
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Narendajte na krupno rende bundevu. Zatim odvojite po 3 kore. Poprskajte uljem prvu koru, pa uradite isto s drugom i pospite kristal šećerom. Preko druge kore sipajte i šaku mlevenih oraha. Stavite preko treće kore rendanu bundevu, pa je pospite šećerom i cimetom po ukusu. Dodajte 2 kašike griza. Krajeve kora uvijte na unutra, pa malo čvršće urolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Prebacite pitu u pleh obložen pek-papirom. Uvijene pite malo poprskajte uljem. Pecite bundevaru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni. Gotovu pitu pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Pospite je prah šećerom i cimetom, secite i služite.
Možda vas zanima:
PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
SAVRŠENA ZAMENA ZA ČOKOLADU A MNOGO ZDRAVIJA Zbog ukusa ove namirnice kolači će biti neodoljivi
Namirnica koja pri pravljanju kolača može najvernije da zameni čokoladu, a mnogo zdravija.
POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
BUNDEVARA U sočnom spoju sa omiljenom sezonskom namirnicom, ukusa koji priča priče
Ako volite bundevu, ovu pitu ćete obožavati.
GREŠKE KADA KUVATE TESTENINU Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana
Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.
ŠTRUDLA SA KOKOSOM Mirisna poslastica koja vraća u dane sa letovanja, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kokosa.
Komentari (0)