NEMOJTE DA KORISTITE ISTU DASKU ZA SEČENJE ZA OVE 2 NAMIRNICE Rizikujete zarazu od ove bolesti
Pored toga što kuhinjski pribor treba da bude čist, potrebno je da povedete računa i o tome koje namirnice ne treba da mešate.
Izazivači crevnih infekcija kao što je salmonela iz svežih jaja i piletine i ešerihija koli iz svežeg mesa, mogu da se izbegnu, smatra prim. dr. Nevenka Dimitrijević, lekar opšte medicine. Trovanje izaziva grčeve u stomaku, povaćanje i dijareju.
Da biste ovo izbegli najbolje je da ne sečete zajedno povrće i piletinu, na istoj dasci.
- Sve to može da se izbegne. Bilo bi odlično da imate dve daske za sečenje - jedna za meso, a druga za povrće. Ako to nije slučaj, prvo iseckajte meso, potom dobro operite dasku i noževe toplom vodom i deterdžentom, pa tek onda iseckajte povrće. Tako ćete izbeći da sokovi iz mesa, koji su ostali po dasci i noževima, “zagade” povrće za salatu i kuvanje. Što se tiče povrća, dobro ga operite. Na taj način skinućete ostatke zemlje, eventualno jaja nekih parazita i ostale mikroorganizme. To je sve vrlo jednostavno, a izbeći ćete kontaminaciju svih namirnica mikroorganizmima - objašnjava dr Dimitrijević.
Možda vas zanima:
DODAJTE OVO U BELO MESO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a biće mekano i sočno umesto suvo
Ako i vama belo meso ispadne suvo primenite ovaj jednostavni trik.
SAVRŠENA ZAMENA ZA ČOKOLADU A MNOGO ZDRAVIJA Zbog ukusa ove namirnice kolači će biti neodoljivi
Namirnica koja pri pravljanju kolača može najvernije da zameni čokoladu, a mnogo zdravija.
GREŠKE KADA KUVATE TESTENINU Promenite ovo i biće sočna i mekana umesto lepljiva i prekuvana
Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.
TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
NEMOJTE DA KORISTITE ISTU DASKU ZA SEČENJE ZA OVE 2 NAMIRNICE Rizikujete zarazu od ove bolesti
Pored toga što kuhinjski pribor treba da bude čist, potrebno je da povedete računa i o tome koje namirnice ne treba da mešate.
GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
KRMENADLE SA VIŠNJAMA Aromatični spoj različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
DODAJTE OVO U BELO MESO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a biće mekano i sočno umesto suvo
Ako i vama belo meso ispadne suvo primenite ovaj jednostavni trik.
NEODOLJIVE ŠTRUDLICE SA ORASIMA Mirisna poslastica koja popravlja dan u trenu, a savršena za veče sa prijateljima
Mini štrudlice nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)