POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 500 g svežeg ili smrznutog graška
- čen belog luka
- manja glavica crnog luka
- jedan krompir srednje veličine
- 150 ml neutralne pavlake
- maslinovo ulje
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom maslinovom ulju. Kad postane staklast dodajte zgnječen čen belog luka i sitno sečen krompir. Prelijte vodom da ogrezne pa kuvajte 10 minuta. Dodajte grašak, so i biber pa prelijte sa 800 ml vode. Kuvajte oko 20 minuta, na umerenoj vatri. Kuvan potaž sklonite sa vatre pa ostavite par minuta da se prohladi. Izblendajte štapnim mikserom da se sastojci pretvore u kašu. Umešajte neutralnu pavlaku pa dobro potaž promešajte varjačom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti super, a nije soda bikarbona
Potrebna vam je samo ova 1 namirnica i ćufte ili faširane šnicle će biti super.
FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
OČISTITE RERNU BEZ RIBANJA Treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavno i lako očistite rernu od tvrdokornih masnoća.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)