POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 150 g kokosa
- 300 g brašna
- 175 g šećera
- 70 g ulja
- 180 g vode
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml vode
Za fil:
- 150 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike kakao praha
- 200 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, ulje, vodu i prašak za pecivo, pa sve žicom sjedinite i ostavite da odstoji. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi pomešajte šećer sa vodom pa kad provri umešajte margarin, čokoladu i kakao. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Secite čupavce na kocke pa ih umačite u fil i kokos. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČUPAVCI NA VODI Zbog mera na čaše uspevaju svima, za prave sladokusce
Fenomenalni kolač idealan za svečanu i slavsku trpezu, a ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom.
AKO VOLITE ČUPAVCE, VOLEĆETE I NJIHOVU POSNU VERZIJU Još je ukusnija, a jeftinija
Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)