POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 150 g kokosa
- 300 g brašna
- 175 g šećera
- 70 g ulja
- 180 g vode
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml vode
Za fil:
- 150 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike kakao praha
- 200 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, ulje, vodu i prašak za pecivo, pa sve žicom sjedinite i ostavite da odstoji. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi pomešajte šećer sa vodom pa kad provri umešajte margarin, čokoladu i kakao. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Secite čupavce na kocke pa ih umačite u fil i kokos. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI ČUPAVCI Sa merama "na čaše", uspevaju i potpunim početnicima, a nikad slađi
Fenomenalni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Kolač sa kokosom koji svi vole, a savršen za dane strogog posta
Mekan i sočan, za svaku svečanu trpezu.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Slatkiš koji svi vole, a kao osmišljen za uživanje
Savršen spoj kokosa i čokolade u kolaču koji budi sva čula.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom spoju čokolade sa kokosom, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)