POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.

posni čupavci
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g kokosa
  • 300 g brašna 
  • 175 g šećera 
  • 70 g ulja 
  • 180 g vode 
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml vode 

Za fil:

  • 150 g šećera 
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike kakao praha
  • 200 g margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, ulje, vodu i prašak za pecivo, pa sve žicom sjedinite i ostavite da odstoji. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi pomešajte šećer sa vodom pa kad provri umešajte margarin, čokoladu i kakao. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Secite čupavce na kocke pa ih umačite u fil i kokos. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading