POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
Potrebno je
- 150 g kokosa
- 300 g brašna
- 175 g šećera
- 70 g ulja
- 180 g vode
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml vode
Za fil:
- 150 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike kakao praha
- 200 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, ulje, vodu i prašak za pecivo, pa sve žicom sjedinite i ostavite da odstoji. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi pomešajte šećer sa vodom pa kad provri umešajte margarin, čokoladu i kakao. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Secite čupavce na kocke pa ih umačite u fil i kokos. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI ČUPAVCI Sa merama "na čaše", uspevaju i potpunim početnicima, a nikad slađi
Fenomenalni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Kolač sa kokosom koji svi vole, a savršen za dane strogog posta
Mekan i sočan, za svaku svečanu trpezu.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Slatkiš koji svi vole, a kao osmišljen za uživanje
Savršen spoj kokosa i čokolade u kolaču koji budi sva čula.
NEODOLJIVI ČUPAVCI Kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom spoju čokolade sa kokosom, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)