ČUPAVCI NA VODI Zbog mera na čaše uspevaju svima, za prave sladokusce
Fenomenalni kolač idealan za svečanu i slavsku trpezu, a ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom.

Potrebno je
Možda vas zanima:


SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Za koru:
- 2 čaše od 2 dl kisele vode
- 2 čaše od 2 dl brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 1-2 kašike kakao praha
- 150 grama šećera
- 150 g vode
Za valjanje
- kokos
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, brašno šećer i vanilin šećer i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pomešajte kakao prah, šećer i vodu da dobijete preliv. Secite na kocke pa valjajte u preliv. Na kraju, valjajte svaki kolač u kokos. Prijatno!

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)