KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 20 g kvasca
- 200 ml mleka
- 5 kašika ulja
- jedno jaje
- po jedna kašičica soli i šećera
- 380 g brašna (meko, tip 400)
- 70 g kisele pavlake
- 50 g margarina
Za fil:
- 80 g sira
- 50 g šunke
Priprema:
Rernu zagrejte na 260 stepeni. U jednu posudu stavite kvasac, šećer, toplo mleko, ulje (jedno jaje izmutite u šolji i dve kašike ostavite u istoj) ostatak sipajte u vanglicu i izmešajte da se kvasac istopi. Ostavite da odstoji pola sata. U nadošlo testo dodajte postepeno brašno i so, pa ga zamesite da dobijete loptu. Ostavite pola sata pa premesite i podelite na dve loptice. Ostavite još 15 minuta, pa oklagijom napravite 2 tanja kruga. Jedan krug premažite pavlakom, pa stavite drugi preko njega i narendajte margarin. Isecite na četvrtine pa svaku na 3 trougla. Nanesite fil i urolajte u kiflicu. Premažite jajetom kiflice pa pospite susamom. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 260 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)