KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 20 g kvasca
- 200 ml mleka
- 5 kašika ulja
- jedno jaje
- po jedna kašičica soli i šećera
- 380 g brašna (meko, tip 400)
- 70 g kisele pavlake
- 50 g margarina
Za fil:
- 80 g sira
- 50 g šunke
Priprema:
Rernu zagrejte na 260 stepeni. U jednu posudu stavite kvasac, šećer, toplo mleko, ulje (jedno jaje izmutite u šolji i dve kašike ostavite u istoj) ostatak sipajte u vanglicu i izmešajte da se kvasac istopi. Ostavite da odstoji pola sata. U nadošlo testo dodajte postepeno brašno i so, pa ga zamesite da dobijete loptu. Ostavite pola sata pa premesite i podelite na dve loptice. Ostavite još 15 minuta, pa oklagijom napravite 2 tanja kruga. Jedan krug premažite pavlakom, pa stavite drugi preko njega i narendajte margarin. Isecite na četvrtine pa svaku na 3 trougla. Nanesite fil i urolajte u kiflicu. Premažite jajetom kiflice pa pospite susamom. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 260 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.
POGAČICE SA ČVARCIMA Držaće vas dugo sitim, a odlično se slažu sa jogurtom ili kiselim mlekom
Slasne i drugačije, zaboravićete na pekaru.
DANIJELINE NEMASNE PANCEROTE MEKANE KAO DUŠA Prave se brzo i lako, a najbolje idu sa jogurtom
Napravite ovo neodoljivo pecivo po receptu Danijele Petrović iz Beograda
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)