NAJBOLJE POSNE KIFLICE Uspevaju svima, a gotove začas, za savršen početak jutra

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Možete da ih služite uz posni jogurt ili prilog po želji.

posne kiflice
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 500 ml vruće vode
  • 1 sveži kvasac
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1,5 dcl ulja
  • oko 1 kg brašna
  • 6 kašika posnog majoneza
  • susam
  • lan

Za preliv:

  • 100 g margarina

Priprema

Razmutite kvasac u vrućoj vodi sa šećerom, pa ostavite da se aktivira. Dodajte so, ulje, brašno, posni majonez, susam i lan. Zamesite meko testo pa ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnjenoj podlozi oblikujte kifle. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da naraste. Sa malo posnog majoneza premažite svaku kiflu. Pospite semenkama. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumene. U šerpici zagrejte margarin, pa gotove kifle premažite njime, po više puta. Prekrijte krpom. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading