BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Ako volite bajaderu, ove bombice ćete da obožavaate.
Potrebno je
Za bajaderu
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 200 g keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g čokolade
- 70 g margarina
Za preliv
- 120 g čokolade
- 30 gr putera
- 30 g šećera
- malo vode
Priprema
U šerpici na vatri zakuvajte vodu, šecer i margarin pa otopite. Sklonite sa vatre pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Umešajte mleveni keks i mlevene orahe. Mešajte pa ostavite smesu da se malo prohladi. U šerpici otopite čokoladu, puter, šećer i vodu da dobijete preliv. Rukom oblikujte bombice pa ih prelijte pripremljenim prelivom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŽITO BOMBICE Slatki zalogajčići koji se tope u ustima, a nestaće sa stola čim se postave
Žito na drugačiji način oduševiće goste.
ČOKO ORANŽ KUGLICE Sitni kolači koji se pojedu u jednom zalogaju, za sve prilike
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
BELA REFORMA Klasik za sva vremena na drugačiji način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu Reformu, ovu verziju sa belom čokoladom ćete obožavati.
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
NEMOJTE DA BACATE PRESOLJENU SUPU Umesto toga, uradite ovo i uživajte u toplom predjelu
Primenite savet profesionalnih kuvara i rešite problem presoljene supe.
DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.
ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
Komentari (0)