BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Ako volite bajaderu, ove bombice ćete da obožavaate.
Potrebno je
Za bajaderu
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 200 g keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g čokolade
- 70 g margarina
Za preliv
- 120 g čokolade
- 30 gr putera
- 30 g šećera
- malo vode
Priprema
U šerpici na vatri zakuvajte vodu, šecer i margarin pa otopite. Sklonite sa vatre pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Umešajte mleveni keks i mlevene orahe. Mešajte pa ostavite smesu da se malo prohladi. U šerpici otopite čokoladu, puter, šećer i vodu da dobijete preliv. Rukom oblikujte bombice pa ih prelijte pripremljenim prelivom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOKOS BOMBICE Brze, slatke, neodoljive, tope se u ustima, a mirišu na more
Prave se brzo i lako, a nestanu sa stola odmah.
BRZE BOMBICE OD KEKSA Kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu
Gotove očas posla, a osvajaju ukusom.
BRZE BOMBICE SA ORASIMA I KEKSOM Prave se lako, a savršene za svaku svečanu trpezu
Gotove začas, a tope se u ustima.
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Ukusne i slatke, smažu se očas posla
Očaravajuće bombice savršene su za slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)