PEKSIMETI Jugoslovenski brzi uštipci koje je znala da pravi svaka domaćica, a savršeni uz džem i čaj

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca.

peksimeti
Printscreen

Priprema:

  • 600 g brašna
  • 300 ml tečnog jogurta
  • 2 jaja
  • 50 ml toplog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • ulje za prženje

Priprema:

U jednu posudu stavite brašno, so i prašak za pecivo. Dobro izmešajte pa dodajte jaja, jogurt i mleko. Umutite pa zamesite testo koje se ne lepi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa isecite na kocke. Pržite na zagrejanom ulju. Ocedite uštipke na ubrusu pa premažite džemom ili prilogom po želji. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading