BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 150 ml jogurta
- 1 kašika rakije
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaje, pa sipajte jogurt i so. Dodajte rakiju, brašno i prašak za pecivo, pa varjačom dobro promešajte. Kad smesa postane žitka i gušća od one za palačinke, znaćete da ste dobro napravili. Sipajte ulje u tiganj pa zagrejte. Kašikom premazanim hladnim uljem vadite uštipke i stavljajte u tiganj. Nemojte da pečete na najjačoj temperaturi, da ne bi izgorele. Stavljajte ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja. Služite tople uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
UŠTIPCI SA MLEVENIM MESOM U savršenom slasnom spoju ukusa, za gurmane i one izbirljive
Klasik bez premca u kombinaciji sa mlevenim mesom.
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta
Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.
BINGO TORTA Neodoljiva rapsodija ukusa sa 3 vrste keksa, a kremasta i izdašna
U sočnom spoju piškota, mlevenog keksa i keksa sa pomorandžom, poći će vam voda na usta.
TORTA SA JABUKAMA ZA SAMO 5 MINUTA Mekana kao duša, a raspametiće sve sladokusce
Sočna i slatka, nestaće sa stola čim se postavi.
KAKO DA KUVANA JAJA ISPADNU SAVRŠENA Kuvarica otkriva tajnu, ovo ste do sada radili pogrešno
Američka kuvarica, Meri Frensis Kenedi Fišer, otkrila je savršenu tehniku kuvanja jaja.
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Sočan spoj sa šunkom, sirom i ajvarom oduševiće sve gurmane.
Komentari (0)