DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta
Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.
Potrebno je
- 300 g kukuruznog brašna
- 300 g pšeničnog glatkog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 sveži ili suvi kvasac
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- 200 ml mlake vode
- 200 ml mlakog mleka
- semenke suncokreta, bundeve ili čak kuvana zrna kukuruza
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko pa ostavite da nadođe. U drugu posudu stavite kukuruzno i pšenično brašno, pa dodajte so i prašak za pecivo. Zatim dodajte kvasac, vodu i kašiku ulja, pa sve zamesite u glatko testo. Ostavite pola sata da nadođe. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa oblikujte loptu. Prebacite u pleh obložen pek papirom pa ostavite tako još 20 minuta. Pecite hleb oko 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, poklopljeno. Nakon toga skinite poklopac i zapecite još 5 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)