DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta
Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.
Potrebno je
- 300 g kukuruznog brašna
- 300 g pšeničnog glatkog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 sveži ili suvi kvasac
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- 200 ml mlake vode
- 200 ml mlakog mleka
- semenke suncokreta, bundeve ili čak kuvana zrna kukuruza
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko pa ostavite da nadođe. U drugu posudu stavite kukuruzno i pšenično brašno, pa dodajte so i prašak za pecivo. Zatim dodajte kvasac, vodu i kašiku ulja, pa sve zamesite u glatko testo. Ostavite pola sata da nadođe. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa oblikujte loptu. Prebacite u pleh obložen pek papirom pa ostavite tako još 20 minuta. Pecite hleb oko 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, poklopljeno. Nakon toga skinite poklopac i zapecite još 5 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)