DOMAĆI KUKURUZNI HLEB Mirisa koji budi sva čula, najbolje služite vrućeg uz šolju jogurta

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Služite uz slani namaz ili krem od lešnika, savršeno se slaže sa raznim namirnicama.

kukuruzni hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g kukuruznog brašna
  • 300 g pšeničnog glatkog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 sveži ili suvi kvasac
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika ulja 
  • 200 ml mlake vode
  • 200 ml mlakog mleka
  • semenke suncokreta, bundeve ili čak kuvana zrna kukuruza

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko pa ostavite da nadođe. U drugu posudu stavite kukuruzno i pšenično brašno, pa dodajte so i prašak za pecivo. Zatim dodajte kvasac, vodu i kašiku ulja, pa sve zamesite u glatko testo. Ostavite pola sata da nadođe. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa oblikujte loptu. Prebacite u pleh obložen pek papirom pa ostavite tako još 20 minuta. Pecite hleb oko 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, poklopljeno. Nakon toga skinite poklopac i zapecite još 5 minuta. Prijatno!

 

@moja.trpeza Jedan čovek je punih mesec dana, svaki dan, jeo po 24 jaja #mojatrpeza #trpeza #hrana #jaja #fyp #foryoupage #foryou #fypシ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading