KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- vanillin šećer
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
Za kokos fil:
- 500 ml mleka
- 100 g kokosa
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte 2 kašike kakao praha pa umutite, a drugi žuti ostavite sa strane. Tamnu smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pravite kokos fil. U jednoj posudi sjedinite mleko, kokos, šećer i brašno, pa zakuvajte na šporetu. Prelijte kokos fil preko pečenog biskvita, pa preko nanesite žuti fil. Pecite 25 minuta. Na pari otopite 200 ml slatke pavlake sa 200 ml čokolade, da dobijete glazuru. Prelijte kolač sa čokoladnom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)