KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.

kolač 12 kašika
Shutterstock

Potrebno je

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 12 kašika šećera
  • vanillin šećer
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha

Za kokos fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 g kokosa
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike brašna

Za glazuru:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte 2 kašike kakao praha pa umutite, a drugi žuti ostavite sa strane. Tamnu smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pravite kokos fil. U jednoj posudi sjedinite mleko, kokos, šećer i brašno, pa zakuvajte na šporetu. Prelijte kokos fil preko pečenog biskvita, pa preko nanesite žuti fil. Pecite 25 minuta. Na pari otopite 200 ml slatke pavlake sa 200 ml čokolade, da dobijete glazuru. Prelijte kolač sa čokoladnom glazurom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading