KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- vanillin šećer
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakao praha
Za kokos fil:
- 500 ml mleka
- 100 g kokosa
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, šećer, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte 2 kašike kakao praha pa umutite, a drugi žuti ostavite sa strane. Tamnu smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pravite kokos fil. U jednoj posudi sjedinite mleko, kokos, šećer i brašno, pa zakuvajte na šporetu. Prelijte kokos fil preko pečenog biskvita, pa preko nanesite žuti fil. Pecite 25 minuta. Na pari otopite 200 ml slatke pavlake sa 200 ml čokolade, da dobijete glazuru. Prelijte kolač sa čokoladnom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)