TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
Potrebno je
Za biskvit
- 1 šoljica otopljenog margarina
- 1 šoljica vode
- 4 kašike kakaa
- 1,5 šoljice šećera
- 2 šoljice brašna
- 1/2 čajne kašičice soli
- 1/2 čajne kašičice sode bikarbone
- 2 jaja
- pola šoljice kisele pavlake
Za preliv
- pola šoljice otopljenog margarina
- 4 kašike kakao praha
- 6 kašika mleka
- 1 šoljica šećera
- 1 šoljica seckanih oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Otopljeni margarin pomešajte sa ključalom vodom i kakao prahom. Dodajte šećer, brašno, so, sodu bikarbonu, jaja i kiselu pavlaku. Dobro promešajte pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pomešajte otopljen margarin, kakao prah, mleko, šećer i seckane orahe. Prelijte glazuru preko vrućeg kolača. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)