TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
Potrebno je
Za biskvit
- 1 šoljica otopljenog margarina
- 1 šoljica vode
- 4 kašike kakaa
- 1,5 šoljice šećera
- 2 šoljice brašna
- 1/2 čajne kašičice soli
- 1/2 čajne kašičice sode bikarbone
- 2 jaja
- pola šoljice kisele pavlake
Za preliv
- pola šoljice otopljenog margarina
- 4 kašike kakao praha
- 6 kašika mleka
- 1 šoljica šećera
- 1 šoljica seckanih oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Otopljeni margarin pomešajte sa ključalom vodom i kakao prahom. Dodajte šećer, brašno, so, sodu bikarbonu, jaja i kiselu pavlaku. Dobro promešajte pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pomešajte otopljen margarin, kakao prah, mleko, šećer i seckane orahe. Prelijte glazuru preko vrućeg kolača. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Ako volite knedle sa šljivama, ovaj kolač ćete obožavati.
SUDŽUK Zaboravljeni slatkiš iz bakine kuhinje, od jeftinih sastojaka, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sladak i sočan, a gotov očas posla.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
HALONGROTOR Očaravajući švedski kolačići sa džemom, u pravoj eksploziji ukusa
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
KARTOŠKA Kremasti slatkiš iz bivšeg SSSR-a kome ovo piće daje posebnu čar
Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.
NAAH HLEB U Indiji ga stalno prave, sve sastojke već imate, a hrskav i drugačiji
Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.
Komentari (0)