NAJLEPŠE OD PEČURAKA Od sočnog potaža do glavnog jela, za ručak koji se pamti
Potaž, slani rolat, neodoljiva pasta ili punjene pečurke, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Potaž od pečuraka
Sastojci:
- 500 g svežih pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 1 l povrtnog bujona
- maslinovo ulje
- so i biber
- pavlaka za kuvanje (po želji)
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani luk, dodajte iseckane pečurke i pržite nekoliko minuta. Dodajte oljuštene i na kockice isečenekrompire, a zatim povrtni bujon. Kuvajte dok krompir ne omekša, pa sve sjedinite štapnim mikserom. Posolite, pobiberite i po želji dodajte pavlaku.
Slani rolat sa pečurkama
Sastojci:
- 300 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kisele pavlake
- 3 jaja
- 150 g brašna
- so, biber i začin po želji
Priprema:
Na ulju propržite seckani luk i pečurke, pa ih ostavite da se ohlade. Umutite jaja, dodajte pavlaku, brašno, so, biber i sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte ohlađene pečurke i sve sjedinite. Izlijte smesu u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Fungi pasta
Sastojci:
- 300 g paste (po izboru)
- 300 g pečuraka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake
- maslinovo ulje
- so i biber
- parmezan (po želji)
Priprema:
Kuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Na maslinovom ulju propržite seckani beli luk i pečurke. Dodajte pavlaku, posolite i pobiberite, pa kuvajte dok se sos ne zgusne. Uključite pastu u sos i sve dobro promešajte. Poslužite s parmezanom.
Punjene pečurke
Sastojci:
- 12 velikih pečuraka
- 100 g krem sira
- 50 g rendanog sira
- 50 g hleba (mrvica)
- so i biber
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Pečurke očistite i odstranite stabljike. U posudi pomešajte krem sir, rendani sir, mrvicu hleba, so i biber. Napunite svaku pečurku smesom. Poređajte ih u pleh i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Dekorišite seckanim peršunom pre serviranja.
Možda vas zanima:
MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)