NAJLEPŠE OD PEČURAKA Od sočnog potaža do glavnog jela, za ručak koji se pamti
Potaž, slani rolat, neodoljiva pasta ili punjene pečurke, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

Potaž od pečuraka
Sastojci:
Možda vas zanima:

MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.

ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
- 500 g svežih pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 1 l povrtnog bujona
- maslinovo ulje
- so i biber
- pavlaka za kuvanje (po želji)
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani luk, dodajte iseckane pečurke i pržite nekoliko minuta. Dodajte oljuštene i na kockice isečenekrompire, a zatim povrtni bujon. Kuvajte dok krompir ne omekša, pa sve sjedinite štapnim mikserom. Posolite, pobiberite i po želji dodajte pavlaku.
Slani rolat sa pečurkama
Sastojci:
- 300 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 200 g kisele pavlake
- 3 jaja
- 150 g brašna
- so, biber i začin po želji
Priprema:
Na ulju propržite seckani luk i pečurke, pa ih ostavite da se ohlade. Umutite jaja, dodajte pavlaku, brašno, so, biber i sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte ohlađene pečurke i sve sjedinite. Izlijte smesu u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Fungi pasta
Sastojci:
- 300 g paste (po izboru)
- 300 g pečuraka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake
- maslinovo ulje
- so i biber
- parmezan (po želji)
Priprema:
Kuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Na maslinovom ulju propržite seckani beli luk i pečurke. Dodajte pavlaku, posolite i pobiberite, pa kuvajte dok se sos ne zgusne. Uključite pastu u sos i sve dobro promešajte. Poslužite s parmezanom.
Punjene pečurke
Sastojci:
- 12 velikih pečuraka
- 100 g krem sira
- 50 g rendanog sira
- 50 g hleba (mrvica)
- so i biber
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Pečurke očistite i odstranite stabljike. U posudi pomešajte krem sir, rendani sir, mrvicu hleba, so i biber. Napunite svaku pečurku smesom. Poređajte ih u pleh i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Dekorišite seckanim peršunom pre serviranja.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)