BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.

banana hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje omekšalog maslaca
  • 2 jajeta
  • 3 zrele banane
  • 2,5 šolje brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje seckanih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite šećer i puter. Zatim dodajte jaja, izgnječene banane, mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro umutite pa sipajte brašno i prašak za pecivo. Mutite sve dok smesa ne bude kompaktna. Dodajte orahe pa izlijte celu smesu u pleh. Pecite kolač oko četrdesetak minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

kolač sa piškotama

BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Desert pevačice Jovane Pajić od kog će vam poći voda na usta

17:00

7 decembar, 2024

Slatki kutak

Jovana Pajić, pevačica koja je novim pesmama „Prezime se briše“ i „Ludilo moje“ napravila veliki povratak na muzičku scenu, pokazala je i da se odlično snalazi u kuhinji. Majka dve devojčice i bivša supruga frontmena Tropiko benda podelila je recept za neodoljivi kolač sa piškotama. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako je sudeći po Jovaninoj vitkoj liniji, neće vas ugojiti ni gram.

Komentari (0)

Loading