BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.

banana hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje omekšalog maslaca
  • 2 jajeta
  • 3 zrele banane
  • 2,5 šolje brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje seckanih oraha

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite šećer i puter. Zatim dodajte jaja, izgnječene banane, mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro umutite pa sipajte brašno i prašak za pecivo. Mutite sve dok smesa ne bude kompaktna. Dodajte orahe pa izlijte celu smesu u pleh. Pecite hleb oko četrdesetak minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading