TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Potrebno je
- 450 g pirea od bundeve
- pola šolje svetlo smeđeg šećera
- 3/4 kašičice mlevenog đumbira
- 3/4 kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića
- 1 1/2 šolje maskarpone sira
- 4 kašike šećera u granulama
- 2 1/2 šolje slatke pavlake
- 2 šoljice kuvane kafe
- 200 g piškota
- rendana crna čokolada
Priprema:
U jednoj činiji umutite smeđi šećer, đumbir, cimet, so, muskantni oraščić i pire od bundeve. Umešajte maskarpone i jednu i po šolju pavlake. Dobro umutite mikserom sve dok smesa ne postane glatka. U drugoj činiji umutite kuvanu kafu sa 2 kašike šećera, pa u tu smesu umačite piškote. U kalup ređajte piškote pa premažite filom od bundeve, i tako 5 puta. Pokrijte i ostavite u frižideru preko noći. U trećoj posudi umutite pavlaku sa šećerom. Nanesite preko tiramisua pa dekorišite rendanom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)