TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.

tiramisu sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g pirea od bundeve
  • pola šolje svetlo smeđeg šećera
  • 3/4 kašičice mlevenog đumbira
  • 3/4 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića
  • 1 1/2 šolje maskarpone sira
  • 4 kašike šećera u granulama
  • 2 1/2 šolje slatke pavlake
  • 2 šoljice kuvane kafe
  • 200 g piškota
  • rendana crna čokolada

Priprema:

U jednoj činiji umutite smeđi šećer, đumbir, cimet, so, muskantni oraščić i pire od bundeve. Umešajte maskarpone i jednu i po šolju pavlake. Dobro umutite mikserom sve dok smesa ne postane glatka. U drugoj činiji umutite kuvanu kafu sa 2 kašike šećera, pa u tu smesu umačite piškote. U kalup ređajte piškote pa premažite filom od bundeve, i tako 5 puta. Pokrijte i ostavite u frižideru preko noći. U trećoj posudi umutite pavlaku sa šećerom. Nanesite preko tiramisua pa dekorišite rendanom čokoladom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading