TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Potrebno je
- 450 g pirea od bundeve
- pola šolje svetlo smeđeg šećera
- 3/4 kašičice mlevenog đumbira
- 3/4 kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića
- 1 1/2 šolje maskarpone sira
- 4 kašike šećera u granulama
- 2 1/2 šolje slatke pavlake
- 2 šoljice kuvane kafe
- 200 g piškota
- rendana crna čokolada
Priprema:
U jednoj činiji umutite smeđi šećer, đumbir, cimet, so, muskantni oraščić i pire od bundeve. Umešajte maskarpone i jednu i po šolju pavlake. Dobro umutite mikserom sve dok smesa ne postane glatka. U drugoj činiji umutite kuvanu kafu sa 2 kašike šećera, pa u tu smesu umačite piškote. U kalup ređajte piškote pa premažite filom od bundeve, i tako 5 puta. Pokrijte i ostavite u frižideru preko noći. U trećoj posudi umutite pavlaku sa šećerom. Nanesite preko tiramisua pa dekorišite rendanom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a kao osmišljen za iznenadne goste
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)