PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi jesenji desert koji se ne propušta, a zamirisaće cela kuća
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.
Potrebno je
- 10 kašika brašna
- 2 jaja
- malo šećera
- malo soli
- pola mleka i pola vode dodavati zavisno od gustoće
- malo margarina
- 3 jabuke
- šećer
- puter
- med
- cimet
Za posipanje:
- mleveni orasi
Priprema
Napravite palačinke kao i inače, od navedene količine ćete dobiti 12 komada. Jabuke ogulite i isecite na kockice, pa zagrejte puter sa šećerom. Zatim umešajte jabuke i med. Poklopite da otpuste sok, pa pospite cimetom. Pripremljenom smesom filujte palačinke. Na kraju, urolajte i pospite mlevenim orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Pravo letnje zadovoljstvo koje budi sva čula
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi jesenji desert koji se ne propušta, a zamirisaće cela kuća
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.
MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
KINOA SA ŠKAMPIMA Ukusno jelo po receptu Marije Kilibarde koje čuva vitak stas
Voditeljka Marija Kilibarda nedavno se ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi, postavši majka devojčice Senje. Ona i njen partner Bane Vučelić ne kriju sreću, a osim po dugogodišnjoj karijeri, Marija je poznata i po besprekornom izgledu. Pre nekoliko godina podelila je recept za kinou sa škampima, koji se pravi lako, a pojede očas posla.
SOMOT TEHNIKA Kineski način kuvanja mesa zbog kog će biti mekano i sočno
Biće mekano i preukusno, a izuzetno je popularna tehnika.
NAJBOLJE IZ PEKARE Domaće pecivo koje ćete obožavati, zamirisaće cela kuća
Slasni burek, pužići ili kroasan, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Komentari (0)