PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi jesenji desert koji se ne propušta, a zamirisaće cela kuća
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.
Potrebno je
- 10 kašika brašna
- 2 jaja
- malo šećera
- malo soli
- pola mleka i pola vode dodavati zavisno od gustoće
- malo margarina
- 3 jabuke
- šećer
- puter
- med
- cimet
Za posipanje:
- mleveni orasi
Priprema
Napravite palačinke kao i inače, od navedene količine ćete dobiti 12 komada. Jabuke ogulite i isecite na kockice, pa zagrejte puter sa šećerom. Zatim umešajte jabuke i med. Poklopite da otpuste sok, pa pospite cimetom. Pripremljenom smesom filujte palačinke. Na kraju, urolajte i pospite mlevenim orasima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEMAČKE PALAČINKE IZ RERNE Vazdušaste i mekane kao duša, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.
PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
PALAČINKE SA CIMETOM Mekane i vazdušaste, a zamirisaće cela kuća
Desert koji se ne odbija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)