DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.

DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
- 500 g brašna (tip 400)
- 400 ml mlake vode
- 2 kašičice suvog kvasca
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U posudu sipajte polovinu brašna. Dodaje kvasac, so, šećer i mlaku vodu. Varjačom mešajte dok smesa ne postane kompaktna,a grudvice se izgube. Polako dodajte i ostatak brašna, sve dok smesa ne postane glatka. Ostavite testo oko pola sata da nadođe, na toplom mestu. Pleh obložite papirom za pečenje. Nadošlo testo prebacite u pleh pa ostavite još pola sata da narasta. Pecite hleb 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite još 45 minuta. Prijatno!

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)