DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
Potrebno je
- 500 g brašna (tip 400)
- 400 ml mlake vode
- 2 kašičice suvog kvasca
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U posudu sipajte polovinu brašna. Dodaje kvasac, so, šećer i mlaku vodu. Varjačom mešajte dok smesa ne postane kompaktna,a grudvice se izgube. Polako dodajte i ostatak brašna, sve dok smesa ne postane glatka. Ostavite testo oko pola sata da nadođe, na toplom mestu. Pleh obložite papirom za pečenje. Nadošlo testo prebacite u pleh pa ostavite još pola sata da narasta. Pecite hleb 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite još 45 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.
DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)