DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.

domaći hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g brašna (tip 400)
  • 400 ml mlake vode
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli
  • malo ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U posudu sipajte polovinu brašna. Dodaje kvasac, so, šećer i mlaku vodu. Varjačom mešajte dok smesa ne postane kompaktna,a grudvice se izgube. Polako dodajte i ostatak brašna, sve dok smesa ne postane glatka. Ostavite testo oko pola sata da nadođe, na toplom mestu.  Pleh obložite papirom za pečenje. Nadošlo testo prebacite u pleh pa ostavite još pola sata da narasta. Pecite hleb 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite na 200 i pecite još 45 minuta. Prijatno!

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading