DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.

ražani hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g pšeničnog belog brašna
  • 300 g raženog brašna
  • 20 g kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml vode
  • 1 kašika masti

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte kvasac sa malo mlake vode i šećera da nadođe. Dodajte belo i raženo brašno, pa sipajte ostatak vode, so i mast. Zamesite glatko testo pa ostavite na toplom mestu. Nadošlo testo podelite na 2 dela, pa ih rastanjite kao elipsu i uvijte kao rolat. Zatim, ostavite još pola sata da testo odmori. Nožem zasecite na 3-4 mesta. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Izvadite hleb iz pleha i zamotajte u krpu. Prijatno!

@moja.trpeza Jedan čovek je punih mesec dana, svaki dan, jeo po 24 jaja #mojatrpeza #trpeza #hrana #jaja #fyp #foryoupage #foryou #fypシ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading