DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.

ražani hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g pšeničnog belog brašna
  • 300 g raženog brašna
  • 20 g kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml vode
  • 1 kašika masti

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte kvasac sa malo mlake vode i šećera da nadođe. Dodajte belo i raženo brašno, pa sipajte ostatak vode, so i mast. Zamesite glatko testo pa ostavite na toplom mestu. Nadošlo testo podelite na 2 dela, pa ih rastanjite kao elipsu i uvijte kao rolat. Zatim, ostavite još pola sata da testo odmori. Nožem zasecite na 3-4 mesta. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Izvadite hleb iz pleha i zamotajte u krpu. Prijatno!

@moja.trpeza Jedan čovek je punih mesec dana, svaki dan, jeo po 24 jaja #mojatrpeza #trpeza #hrana #jaja #fyp #foryoupage #foryou #fypシ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading