DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
Potrebno je
- 200 g pšeničnog belog brašna
- 300 g raženog brašna
- 20 g kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 300 ml vode
- 1 kašika masti
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte kvasac sa malo mlake vode i šećera da nadođe. Dodajte belo i raženo brašno, pa sipajte ostatak vode, so i mast. Zamesite glatko testo pa ostavite na toplom mestu. Nadošlo testo podelite na 2 dela, pa ih rastanjite kao elipsu i uvijte kao rolat. Zatim, ostavite još pola sata da testo odmori. Nožem zasecite na 3-4 mesta. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Izvadite hleb iz pleha i zamotajte u krpu. Prijatno!
Možda vas zanima:
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
ROLAT SA DŽEMOM Fenomenalni desert po starinskom teta Desinom receptu
Savršen za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
Komentari (0)