KINESKA PILETINA Neodoljivi delikates drugačijeg ukusa koji krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočni specijalitet sa piletinom koji osvaja od prvog zalogaja.

kineska piletina
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 crni luk
  • 3 paprike
  • 1 šargarepa
  • 400 g piletine
  • 1 manja tikvica
  • maslinovo ulje
  • soja sos
  • susam
  • so
  • biber

Kao prilog

  • pirinač

Priprema:
Crni luk, šargarepu i papriku propržite na zagrejanom maslinovom ulju. Umešajte seckanu piletinu i seckanu tikvicu, pa kad se izdinsta posolite i pobiberite. Dodajte susam i soja sos. Služite toplo sa kuvanim pirinčem kao prilogom.

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading