TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Pecivo će biti sveže i za 2 dana, a potreban vam je samo ovaj sastojak
Trik koji provereno radi, a kiflice i hleb će biti mekani kao duša.
Skrob
Namirnica koja pomaže kod svih vrsta testa. Zahvaljujući njemu, testo će da bude prozračnije, a pecivo mnogo ukusnije i ostaće sveže danima. Bitno je da skrob prvo pomešate sa brašnom, pa tek onda dodate u testo. Nemojte da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima. Preporučuje se da na četiri šolje brašna stavite jednu kašiku skroba. Onda nastavite da pratite recept i ostavite testo da naraste, kao i inače.
Za najbolje pecivo, možete da dodate i jabukovo sirće
Dodajte kašiku jabukovog sirćeta u svako testo.
A evo koje su najčešće greške kada mesite testo
Predugo mesite testo
Ako predugo mesite testo ono će postati tvrdo. Potrebno je da mesite samo dok se sastojci ne sjedine.
Niste dobro podmazali pleh ili ne koristite papir za pečenje
U tom slučaju će se testo zalepiti za dno i kiflice ili pecivo koje pravite, neće uspeti.
Otvarate vrata rerne
Nemojte da otvarate vrata rerne dok pečete testo jer se temperatura smanjuje a teto splašnjava.
Sečete pecivo čim ga izvadite iz rerne
Kad izvadite iz rerne ostavite da se pecivo dobro ohladi pa tek onda secite.
Možda vas zanima:
VIŠE NEMA ČEKANJA DA TESTO NADOĐE Jednostavan trik kako da skratite proces na 5 minuta, a uspeva svima
Ako i vas nervira čekanje pola sata do sat vremena da testo nadođe, primenite ovaj korisni trik.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
UNIVERZALNO TESTO ZA SVA PECIVA Ne treba da se mesi i uspeva svima, a kiflice nikad bolje
Nema mešenja, a savršeno za slana i slatka peciva.
DODAJTE OVO U TESTO I KIFLICE ĆE BITI SVEŽE I TREĆI DAN Provereni trik za najbolje pecivo
Dodajte ovu namirnicu u testo i pecivo će da bude dugo ukusno, mekano i vazdušasto.
TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Pecivo će biti sveže i za 2 dana, a potreban vam je samo ovaj sastojak
Trik koji provereno radi, a kiflice i hleb će biti mekani kao duša.
RUM KUGLICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači koje niko ne odbija, a gotovi očas posla
Slatke i aromatične, bude sva čula.
ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
TOSKANSKE NJOKE SLASNIJE OD KLASIČNIH Neodoljivi italijanski specijalitet kao izmišljen za gurmane
Sočne i slasne, polizaćete prste koliko su ukusne.
BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.
Komentari (0)