TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Pecivo će biti sveže i za 2 dana, a potreban vam je samo ovaj sastojak
Trik koji provereno radi, a kiflice i hleb će biti mekani kao duša.

Skrob
Možda vas zanima:

DODAJTE OVO U TESTO ZA UŠTIPKE Neće upiti ni kap ulja, a nije soda bikarbona
Trik iskusnih domaćica koji provereno radi, za najbolje uštipke.

AKO ŽELITE DA TESTO BUDE MEKANO URADITE OVO Kiflice će biti savršene i treći dan
Jedan sastojak biće dovoljan da kiflice budu mekane i sočne.

DODAJTE OVO U TESTO Kiflice će biti sveže i treći dan, a nije soda bikarbona
Sastojak koji će učiniti da pecivo bude mekano danima, a ima ga svaka domaćica.

DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO Pecivo će biti mekano i neverovatno ukusno
Dodajte ovu namirnicu i uverite se koliko je testo mekanije i lepše.
Namirnica koja pomaže kod svih vrsta testa. Zahvaljujući njemu, testo će da bude prozračnije, a pecivo mnogo ukusnije i ostaće sveže danima. Bitno je da skrob prvo pomešate sa brašnom, pa tek onda dodate u testo. Nemojte da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima. Preporučuje se da na četiri šolje brašna stavite jednu kašiku skroba. Onda nastavite da pratite recept i ostavite testo da naraste, kao i inače.
Za najbolje pecivo, možete da dodate i jabukovo sirće
Dodajte kašiku jabukovog sirćeta u svako testo.
A evo koje su najčešće greške kada mesite testo
Predugo mesite testo
Ako predugo mesite testo ono će postati tvrdo. Potrebno je da mesite samo dok se sastojci ne sjedine.
Niste dobro podmazali pleh ili ne koristite papir za pečenje
U tom slučaju će se testo zalepiti za dno i kiflice ili pecivo koje pravite, neće uspeti.
Otvarate vrata rerne
Nemojte da otvarate vrata rerne dok pečete testo jer se temperatura smanjuje a teto splašnjava.
Sečete pecivo čim ga izvadite iz rerne
Kad izvadite iz rerne ostavite da se pecivo dobro ohladi pa tek onda secite.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

NAJBOLJI RECEPT ZA PROTEINSKE PALAČINKE Savršene za slatki početak dana, a uklapaju se u dijetu
Ukusne i zdrave, a daće vam energije za ceo dan.

BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.
Komentari (0)