OBLANDE Brzi i jeftini slavski kolači skupog ukusa, uspevaju svima, a poći će vam voda na usta
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.

Potrebno je
- 1l mleka
- 800 g šećera
- 30 g margarina
- 1 oblande
Priprema:
Šećer skuvajte u mleku, sve dok deo ne uvri i ne postane gušće. Zatim, skinite sa vatre pa dodajte margarin. Promešajte pa ostavite da se malo stegne. Prohlađenim filom filujte oblande, pa ih umotajte u krpu i ostavite u frižideru. Kad se stegnu, secite na kockice ili romboide. Prijatno!
Možda vas zanima:

SITNI SLAVSKI KOLAČI Tako ukusni da ćete ih praviti svake nedelje
Neodoljiva lešnik gnezda, cvetići vanilice, orasnice ili breskvice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.

STARINSKE OBLANDE Najjednostavniji recept za kolač našeg detinjstva od 4 jeftina sastojka
Sitni kolači koje obožavaju sve generacije.

SITNI KOLAČI Grilijaš oblande su gotove za 15 minuta, a ukus je fenomenalan!
Grilijaš oblanda je izdašan kolač za slavu, imaćete mnogo kolačića, a veoma je ukusna.

TRADICIONALNI POSNI KOLAČI Smokve, orasi i samo 2 oblande, a poslastica savršena!
Oblanda je gotova za 15 minuta, a preukusna.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)