SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Predjelo posle koga nećete morati da ručate, za najbolju slavsku trpezu

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Rapsodija ukusa koja se lako pravi, a držaće vas dugo sitim.

torta od paprika
Shutterstock

Potrebno je

  • 5-6 crvene pečene paprike 
  • 2 jaja 
  • prezle i brašno po potrebi
  • 250 g kravljeg sira
  • 1 kisela pavlaka 
  • 100 g majoneza
  • 4-5  kiselih krastavaca
  • 2 kuvana jaja 
  • 200 g šunke

Priprema:
Rasecite pečene paprike na pola. Posolite pa uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezle te ih ispohujte. Paprike ostavite na papirnom ubrusu da upije višak masnoće. Iseckajte sitno šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja te ih sjedinite sa pavlakom, majonezom i izgnječenim sirom. Ređajte paprike u plastičnu posudu dok ne pokriju dno pa ih zatim premažite filom. Ponovite postupak 2-3 puta dok ima materijala. Tortu ohladite u frižideru zatim je prevrnite iz posude. Ukrasite po želji.

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading