SLANA KREKER TORTA PRAVI RAJ ZA NEPCA Slasna i sočna, a prva nestane sa trpeze
Uspeva svima, brzo se pravi, a ukrasiće svaku svečanu trpezu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SLANA ROZENKA Predjelo bez kojeg slava ne prolazi, a svi gosti ga vole
Slasno predjelo osvaja od prvog zalogaja.

PASKVALINA Slana torta koju Italijani prave svakog Uskrsa, a uspeće i vama
Paskvalina, slana uskršnja torta, nastala je u 16 veku, u Italiji. Po legendi, žene su je pravile tako što su testo razvlačile 33 puta, u čast Isusovih godina. Prepuna bogatog fila od jaja, spanaća i rikota sira oduševiće svakoga ko je bude probao.

SLANA TORTA GOTOVA ZA 15 MINUTA A savršena kao predjelo na svečanoj ili slavskoj trpezi
Uspeva i početnicima, a nikad slasnija.

SLANA ROZEN TORTA Svečano predjelo koje prvo nestaje sa stola, a sočno i slasno
Preukusno predjelo pomera granice dobrog ukusa, a u savršenom spoju sira i šunke.
- 500 g krekera
- 4 dl jogurta
- 200 g susama
- 200 g rendanog kačkavalja
- 200 g majoneza
- 2 pavlake
- 200 g šunke
Priprema:
Susam ispecite u tiganju na ulju. Pleh obložite folijom pa pospite susamom. Krekere umačite u jogurt pa ređajte u pleh. Preko nanesite polovinu fila pa opet krekere. Preko toga opet nanesite fil i na kraju, završite krekerima. Ostavite na hladnom preko noći. Okrenite tortu naopačke, da susam dođe na vrh. Dekorišite slanu tortu šargarepom i krekerima. Prijatno!

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)