KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

AROMATIČNI NAMAZ OD ČVARAKA Pravi se lako, a kremast i preukusan
Služite uz hleb ili krekere.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Biće kremast i slasan, prste da poližete
Puter možete da čuvate do nedelju dana na sobnoj temperaturi.

NAMAZ OD PASULJA Aromatični prilog koji daje šmek svakom jelu
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

POSNA PAŠTETA OD ORAHA Mažite na hleb ili dodajte kao prilog, nikad ukusnija
Posna i slasna, prste da poližete.
- 300 g neslanog oljuštenog kikirikija
- 1/4 kašičice fine morske soli, ili više po ukusu
- 1 kašičica meda, ili više po ukusu
- 1 do 3 kašičice ulja, po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 177 stepeni. U pleh za pečenje sa malim obodom stavite kikiriki, pa ga pecite 3 minuta. Protresite pleh pa ga pecite još 3 do 5 minuta. Ostavite da se ohlade. U blender stavite kikiriki puter pa blendajte oko 4 minuta, dok ne dobijete sjajnu i glatku smesu. Dodajte so i med pa mešajte dok se ne sjedine. Ako je puter previše gust dodajte ulje.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

STOČNI FOND NA KOLENIMA Hiljade životinja ubijeno nakon izbijanja slinavke i šapa u Mađarskoj i Slovačkoj

STOČNI FOND NA KOLENIMA Hiljade životinja ubijene nakon izbijanja slinavke i šapa u Mađarskoj i Slovačkoj

NA KORAK SU OD PLEJ-OFA EVROLIGE: "Bavarci" su upisali dve velike pobede

OGLASIO SE RHMZ: Evo kada će doći do prestanka padavina

RAT U UKRAJINI: Ukrajinci kontrolišu samo tri naselja u Kurskoj oblasti

DANAS SLAVIMO DVA VELIKA SVECA: Ako želite da okajete grehe uradite obavezno ovo

OSTALI SPORTOVI: "Tip" - tiket za subotu

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.

SLASNI UŠTIPCI Super idu uz jogurt, za savršen doručak
Dodajte jogurt ili prilog po želji.

REFORMA TORTA Čokoladni klasik sa orasima za svaku svečanost
Savršena za rođendane, proslave i sve važne događaje.

LOVAČKE ŠNICLE Po starom kafanskom receptu, meso se lepi za prste
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.
Komentari (0)