KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Potrebno je:
- 300 g neslanog oljuštenog kikirikija
- 1/4 kašičice fine morske soli, ili više po ukusu
- 1 kašičica meda, ili više po ukusu
- 1 do 3 kašičice ulja, po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 177 stepeni. U pleh za pečenje sa malim obodom stavite kikiriki, pa ga pecite 3 minuta. Protresite pleh pa ga pecite još 3 do 5 minuta. Ostavite da se ohlade. U blender stavite kikiriki puter pa blendajte oko 4 minuta, dok ne dobijete sjajnu i glatku smesu. Dodajte so i med pa mešajte dok se ne sjedine. Ako je puter previše gust dodajte ulje.
Možda vas zanima:
PILEĆA PAŠTETA Neodoljivi namaz ukusa koji priča priče, a uspeva i potpunim početnicima
Bilo da mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
NAMAZ OD TUNJEVINE Slasan i drugačiji, a daje šmek svakom jelu
I da ne volite tunjevinu, ovaj namaz ćete obožavati.
AROMATIČNI KREM NAMAZ Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog, prste da poližete
Slasan i mirisan, daće šmek svakom jelu.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)