KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Potrebno je:
- 300 g neslanog oljuštenog kikirikija
- 1/4 kašičice fine morske soli, ili više po ukusu
- 1 kašičica meda, ili više po ukusu
- 1 do 3 kašičice ulja, po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 177 stepeni. U pleh za pečenje sa malim obodom stavite kikiriki, pa ga pecite 3 minuta. Protresite pleh pa ga pecite još 3 do 5 minuta. Ostavite da se ohlade. U blender stavite kikiriki puter pa blendajte oko 4 minuta, dok ne dobijete sjajnu i glatku smesu. Dodajte so i med pa mešajte dok se ne sjedine. Ako je puter previše gust dodajte ulje.
Možda vas zanima:
PILEĆA PAŠTETA Za brzi doručak ili kao slasan prilog, a ukusa koji priča priče
Najbolje mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
DOMAĆI LEŠNIK KREM Zdravi namaz koji pomera granice dobrog ukusa, a savršeno se slaže sa palačinkama
Možete da ga mažete samostalno na hleb, filujete palačinke ili dodate omiljenom slatkišu.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
Komentari (0)