KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.

kikiriki puter
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g neslanog oljuštenog kikirikija
  • 1/4 kašičice fine morske soli, ili više po ukusu
  • 1 kašičica meda, ili više po ukusu
  • 1 do 3 kašičice ulja, po potrebi

Priprema:

Rernu zagrejte na 177 stepeni. U pleh za pečenje sa malim obodom stavite kikiriki, pa ga pecite 3 minuta. Protresite pleh pa ga pecite još 3 do 5 minuta. Ostavite da se ohlade. U blender stavite kikiriki puter pa blendajte oko 4 minuta, dok ne dobijete sjajnu i glatku smesu. Dodajte so i med pa mešajte dok se ne sjedine. Ako je puter previše gust dodajte ulje.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading