NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
Potrebno je
Za testo:
- 240 ml tople vode
- 60 g šećera, plus za posipanje
- 2 ¼ kašičice instant kvasca
- 240 g pirea od krompira
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 950 g brašna, podeljeno
- 120 g crnog kakao praha
- 1 ½ kašičica soli
- ⅛ kašičice muskatnog oraščića
- 60 g biljnog putera
Za fil od čokoladnog krema
- 630 ml sojinog mleka
- 200 g smeđeg šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 120 g posne crne čokolade iseckane
- 60 g biljnog putera
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
Priprema:
U jednoj posudi umutite toplu vodu, šećer i kvasac, pa ostavite da odstoji 5 minuta. Umešajte pire krompir i vanilin ekstrakt pa opet umutite. Zatim smanjite brzinu miksera i dodajte 475 g brašna, crni kakao prah, so i muskatni oraščić. Umešajte 240 g brašna u sjedinjenu smesu pa ponovo umutite. Dodajte još toliko brapna pa mešajte sve dok se ne sjedini. Umešajte supenu kašiku putera, uz neprestano mešanje. Mesite na srednjoj brzini 8 do 10 minuta. Posudu premažite uljem, pa napravite loptu od testa i stavite unutra.Pokrijte plastičnom folijom pa pustite da odstoji pola sata na toplom mestu. Za to vreme, pripremajte fil. U šerpu sipajte sojino mleko, smeđi šećer, kakao prah i kukuruzni skrob, pa sve umutite. Zagrejte na srednjoj vatri pa ostavite da kuva 3 do 5 minuta, uz povremeno mešanje. Kad krene da se zgušnjava, dodajte posnu čokoladu i puter. Mešajte dok se potpuno ne otopi. Sklonite sa vatre pa dodajte vanilin ekstrakt. Nakon 5 minuta, promešajte smesu. Ponovite postupak za 5 minuta. Pokrijte plastičnom folijom pa ostavite u frižideru. Za pola sata, razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini. Rezačem za krofne isecite oblike za krofne. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prebacite na pleh pa poklopite i ostavite tako 20 minuta. Pržite oko minut na zagrejanom ulju, sa obe strane. Izvadite krofne pa ih stavite na rešetku da se hlade. Dodajte pola šolje šećera pa u to ubacite krofne. Kada se sve potpuno prohladi koristite kesu i uski vrh napunite unutrašnjost krofne. Prijatno!
Možda vas zanima:
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)