NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

POSNE KROFNE Nimalo ne zaostaju za originalom, a mekane kao pamuk
Najbolje služite uz šolju kafe.
Za testo:
- 240 ml tople vode
- 60 g šećera, plus za posipanje
- 2 ¼ kašičice instant kvasca
- 240 g pirea od krompira
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 950 g brašna, podeljeno
- 120 g crnog kakao praha
- 1 ½ kašičica soli
- ⅛ kašičice muskatnog oraščića
- 60 g biljnog putera
Za fil od čokoladnog krema
- 630 ml sojinog mleka
- 200 g smeđeg šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 120 g posne crne čokolade iseckane
- 60 g biljnog putera
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
Priprema:
U jednoj posudi umutite toplu vodu, šećer i kvasac, pa ostavite da odstoji 5 minuta. Umešajte pire krompir i vanilin ekstrakt pa opet umutite. Zatim smanjite brzinu miksera i dodajte 475 g brašna, crni kakao prah, so i muskatni oraščić. Umešajte 240 g brašna u sjedinjenu smesu pa ponovo umutite. Dodajte još toliko brapna pa mešajte sve dok se ne sjedini. Umešajte supenu kašiku putera, uz neprestano mešanje. Mesite na srednjoj brzini 8 do 10 minuta. Posudu premažite uljem, pa napravite loptu od testa i stavite unutra.Pokrijte plastičnom folijom pa pustite da odstoji pola sata na toplom mestu. Za to vreme, pripremajte fil. U šerpu sipajte sojino mleko, smeđi šećer, kakao prah i kukuruzni skrob, pa sve umutite. Zagrejte na srednjoj vatri pa ostavite da kuva 3 do 5 minuta, uz povremeno mešanje. Kad krene da se zgušnjava, dodajte posnu čokoladu i puter. Mešajte dok se potpuno ne otopi. Sklonite sa vatre pa dodajte vanilin ekstrakt. Nakon 5 minuta, promešajte smesu. Ponovite postupak za 5 minuta. Pokrijte plastičnom folijom pa ostavite u frižideru. Za pola sata, razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini. Rezačem za krofne isecite oblike za krofne. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prebacite na pleh pa poklopite i ostavite tako 20 minuta. Pržite oko minut na zagrejanom ulju, sa obe strane. Izvadite krofne pa ih stavite na rešetku da se hlade. Dodajte pola šolje šećera pa u to ubacite krofne. Kada se sve potpuno prohladi koristite kesu i uski vrh napunite unutrašnjost krofne. Prijatno!

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)