NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
Potrebno je
Za testo:
- 240 ml tople vode
- 60 g šećera, plus za posipanje
- 2 ¼ kašičice instant kvasca
- 240 g pirea od krompira
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 950 g brašna, podeljeno
- 120 g crnog kakao praha
- 1 ½ kašičica soli
- ⅛ kašičice muskatnog oraščića
- 60 g biljnog putera
Za fil od čokoladnog krema
- 630 ml sojinog mleka
- 200 g smeđeg šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 120 g posne crne čokolade iseckane
- 60 g biljnog putera
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
Priprema:
U jednoj posudi umutite toplu vodu, šećer i kvasac, pa ostavite da odstoji 5 minuta. Umešajte pire krompir i vanilin ekstrakt pa opet umutite. Zatim smanjite brzinu miksera i dodajte 475 g brašna, crni kakao prah, so i muskatni oraščić. Umešajte 240 g brašna u sjedinjenu smesu pa ponovo umutite. Dodajte još toliko brapna pa mešajte sve dok se ne sjedini. Umešajte supenu kašiku putera, uz neprestano mešanje. Mesite na srednjoj brzini 8 do 10 minuta. Posudu premažite uljem, pa napravite loptu od testa i stavite unutra.Pokrijte plastičnom folijom pa pustite da odstoji pola sata na toplom mestu. Za to vreme, pripremajte fil. U šerpu sipajte sojino mleko, smeđi šećer, kakao prah i kukuruzni skrob, pa sve umutite. Zagrejte na srednjoj vatri pa ostavite da kuva 3 do 5 minuta, uz povremeno mešanje. Kad krene da se zgušnjava, dodajte posnu čokoladu i puter. Mešajte dok se potpuno ne otopi. Sklonite sa vatre pa dodajte vanilin ekstrakt. Nakon 5 minuta, promešajte smesu. Ponovite postupak za 5 minuta. Pokrijte plastičnom folijom pa ostavite u frižideru. Za pola sata, razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini. Rezačem za krofne isecite oblike za krofne. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prebacite na pleh pa poklopite i ostavite tako 20 minuta. Pržite oko minut na zagrejanom ulju, sa obe strane. Izvadite krofne pa ih stavite na rešetku da se hlade. Dodajte pola šolje šećera pa u to ubacite krofne. Kada se sve potpuno prohladi koristite kesu i uski vrh napunite unutrašnjost krofne. Prijatno!
Možda vas zanima:
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
KROFNE SA KREMOM Vazdušaste i mekane kao pamuk, a mirišu na ljubav
Neodoljive i sočne, a zamirisaće cela kuća.
DRAGICA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJMEKŠE PRINCES KROFNE Zamirisaće cela kuća
Napravite ovaj starinski slatkiš po receptu Dragice Marković iz Jasenice kod Valjeva
POSNE KROFNE Mekane kao pamuk, a sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)