KROFNE SA KREMOM Vazdušaste i mekane kao pamuk, a mirišu na ljubav
Neodoljive i sočne, a zamirisaće cela kuća.
Potrebno je
- 3 žumanca
- pola l mleka
- 100 g margarina
- 650 g brašna tip 400
- sok od limuna i rendana korica
- 3 kašike kristal šećera
- prstohvat soli
- pola kašičice rakije
Priprema
Kvasac i šećer pomešajte sa toplim mlekom pa ostavite 15 minuta. U narastao kvasac dodajte žumanca, otopljen margarin, prstohvat soli, sok i rendanu limunovu koricu. Sipajte pola kašičice rakije, pa izmešajte i postepeno dodajte brašno. Zamesite glatko testo koje se ne lepi. Ostavite 45 minuta da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na debljinu 1 cm pa modlom vadite krofne. Ostavite tako 10 minuta. Pržie krofne u široj, plićoj šerpi, na zagrejanom ulju. Ostavite krofne da se prohlade pa ih špricem punite lešnik kremom. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
KROFNE SA DŽEMOM Baba Lala nam je dala recept kako da budu sočne i mekane kao pamuk
Starinski desert oduševiće sve ukućane, a pojede se u slast.
PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
JAPANSKI ČIZKEJK Vazdušasti kolač mekan kao pamuk, ukusa koji priča priče
Treba vam samo 3 sastojka, a nema ko vam neće tražiti recept.
KOLAČ OD LIMUNA Slatko -kiselkasti spoj u desertu koji uspeva svima
Fenomenalni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
TIRAMISU ROLAT Desert sa kafom budi sva čula, a gosti će ga obožavati
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOH ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik na drugačiji način koji uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način koji će vas oboriti s nogu
Sočni kolač u savršenom spoju sa pistaćima, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)