KROFNE SA KREMOM Vazdušaste i mekane kao pamuk, a mirišu na ljubav
Neodoljive i sočne, a zamirisaće cela kuća.
Potrebno je
- 3 žumanca
- pola l mleka
- 100 g margarina
- 650 g brašna tip 400
- sok od limuna i rendana korica
- 3 kašike kristal šećera
- prstohvat soli
- pola kašičice rakije
Priprema
Kvasac i šećer pomešajte sa toplim mlekom pa ostavite 15 minuta. U narastao kvasac dodajte žumanca, otopljen margarin, prstohvat soli, sok i rendanu limunovu koricu. Sipajte pola kašičice rakije, pa izmešajte i postepeno dodajte brašno. Zamesite glatko testo koje se ne lepi. Ostavite 45 minuta da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na debljinu 1 cm pa modlom vadite krofne. Ostavite tako 10 minuta. Pržie krofne u široj, plićoj šerpi, na zagrejanom ulju. Ostavite krofne da se prohlade pa ih špricem punite lešnik kremom. Prijatno!
Možda vas zanima:
PADOBRANCI Jugoslovenski slatkiš koji su pravile sve bake, sa sočnim filom, odmah vraća u dane detinjstva
Sočni i slatki sitni kolači, ukusa koji priča priče.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
KITNIKEZ Zaboravljeni vojvođanski slatkiš od dunja čiji se recept prenosio generacijama, a danas je totalno zaboravljen
Kitnikez ili žele od dunja, šećera i limuna, sa dodatkom oraha, nekada je bio neizostavni deo vojvođanske trpeze.
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)