PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak

Ivana Pavlovič

13:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

punjeni krompir
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 velika krompira
  • 150 g dimljene slanine
  • 50 g mariniranih pečuraka
  • 3 kisela krastavčića
  • 100 g kačkavalja
  • 3 kašičice putera

Priprema:
U prethodno posoljenoj vodi skuvajte neoljušten krompir. Onda oljuštite i s jedne strane napravite udubljenje, a s druge strane nožem uklonite neravnine. Stavite po kašičicu putera u sredinu svakog krompira. Zatim iseckajte slaninu, krastavčiće i pečurke i sve to promešajte. Tim punjenjem napunite krompire. Pokrijte rendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kačkavalj ne dobije lepu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading