MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!

Sastojci
300 grama pasulja
2 kašičice soli
1 kašika aleve paprike
4 veće glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
10 g bibera u zrnu
3 lista nane
Priprema
Uzmite pasulj, pa ga potopite veče pre u litri hladne vode. Sutradan tu vodu prospite, pa nalijte 2 l vode u pasulj. Dodajte biber, crni luk koji ste na pola isekli, soli. Stavite na jaku vatru, pa kad provri dodajte nanu. Kuvajte na jakoj vatri dok se pasulj ne skuva. Izdinstajte luk sa paprikom. Sipajte pasulj u pekač, dodajte luk, probešajte, nalijte vodom u kojoj se kuvao pasulj, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.

KRVAVA AVANTURA ZELENSKOG Strahoviti gubici VSU: Rusi uništili 15 mehanizovanih brigada Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

NEMA POJMA O RUKOVOĐENjU: Mask kritikovao Trampovog savetnika za trgovinu Navara

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

OVO JE POLITIČKI SKUP Popović: Oni su se nedvosmisleno priključili blokadama i obustavama rada koje su simbol obojene revolucije

"POSTOJI OPIPLjIV NAPREDAK" Zelenski progovorio o pregovorima o raspoređivanju vojnog kontingenta u Ukrajini

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)