MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
Sastojci
300 grama pasulja
2 kašičice soli
1 kašika aleve paprike
4 veće glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
10 g bibera u zrnu
3 lista nane
Priprema
Uzmite pasulj, pa ga potopite veče pre u litri hladne vode. Sutradan tu vodu prospite, pa nalijte 2 l vode u pasulj. Dodajte biber, crni luk koji ste na pola isekli, soli. Stavite na jaku vatru, pa kad provri dodajte nanu. Kuvajte na jakoj vatri dok se pasulj ne skuva. Izdinstajte luk sa paprikom. Sipajte pasulj u pekač, dodajte luk, probešajte, nalijte vodom u kojoj se kuvao pasulj, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)