MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
Sastojci
300 grama pasulja
2 kašičice soli
1 kašika aleve paprike
4 veće glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
10 g bibera u zrnu
3 lista nane
Priprema
Uzmite pasulj, pa ga potopite veče pre u litri hladne vode. Sutradan tu vodu prospite, pa nalijte 2 l vode u pasulj. Dodajte biber, crni luk koji ste na pola isekli, soli. Stavite na jaku vatru, pa kad provri dodajte nanu. Kuvajte na jakoj vatri dok se pasulj ne skuva. Izdinstajte luk sa paprikom. Sipajte pasulj u pekač, dodajte luk, probešajte, nalijte vodom u kojoj se kuvao pasulj, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.
DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...
OMILJENI SLATKIŠ NAŠEG DETINJSTVA Neprevaziđena starinska poslastica koja se pravi od samo 5 sastojaka
Ova poslastica, koju je popularizovala Milena Dravić u TV seriji „Metla bez drške“, mnogima je poznata ne samo sa malih ekrana, već i iz bakine kuhinje
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
Komentari (0)