PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet

Tatjana Badarević

16:00

Sezonski recepti 0

Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.

podvarak
Shutterstock

Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ukusan ručak.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa 
  • svinjska mast
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 lovorova lista
  • biber u zrnu i mleveni biber po ukusu
  • 1 kašika tucane paprike
  • 400 - 500 g pilećeg mesa

Priprema:

Kiseli kupus najpre oprati kako bi se odstranio višak soli. Zatim isecite glavicu na trakice. Na masti propržite seckan crni luk, a zatim dodajte kupus. Dinstajte uz dodavanje vode dok ne omekša. Piletinu skuvajte pa iscepkajte na trakice i dodajte u kupus. Dodajte biber, tucanu papriku i lovor pa sve izmešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Podvarak zapeći da blago uhvati koricu, vodeći pritom računa da ne zagori. 

Bonus video:

Komentari (0)

Loading