PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ukusan ručak.
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- svinjska mast
- 3 glavice crnog luka
- 3 lovorova lista
- biber u zrnu i mleveni biber po ukusu
- 1 kašika tucane paprike
- 400 - 500 g pilećeg mesa
Priprema:
Kiseli kupus najpre oprati kako bi se odstranio višak soli. Zatim isecite glavicu na trakice. Na masti propržite seckan crni luk, a zatim dodajte kupus. Dinstajte uz dodavanje vode dok ne omekša. Piletinu skuvajte pa iscepkajte na trakice i dodajte u kupus. Dodajte biber, tucanu papriku i lovor pa sve izmešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Podvarak zapeći da blago uhvati koricu, vodeći pritom računa da ne zagori.
Bonus video:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)