AKO ŽELITE DA SLAVSKO ŽITO BUDE SAVRŠENO URADITE OVO 3 saveta iskusnih domaćica, neće biti gnjecavo

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne trikove i videćete veliku razliku.

slavsko žito
Shutterstock

Nemojte da ispirate pšenicu

Osavite kuvanu pšenicu da se prohladi pa je procedite dok je mlaka, ali nemojte da ispirate.

Krupnije blendajte pšenicu

Nemojte suviše da sitnite pšenicu, bolje je izblendajte na krupnije komade. 

Sastojke mešajte rukama

Dodajte u pšenicu šećer, orahe i muskantni oraščić pa sastojke pomešajte rukama. 

 

@moja.trpeza

Bela kukuruzna proja Jednostavan recept za kukuruzni hleb Sastojci: • 300 g belog kukuruznog brašna • 200 ml kisele vode • 1 kesica praška za pecivo • 1 jaje • 1 kašičica soli Priprema: 1. U posudu sipajte kukuruzno brašno, pa dodajte jaje, kiselu vodu, prašak za pecivo i so. 2. Sve sastojke dobro izmešajte dok ne dobijete glatku smesu. 3. Smesu prelijte u prethodno podmazan pleh ili pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju. Idealno za doručak ili kao dodatak uz čorbe i variva! ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading