NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA ARANĐELOVDAN U savršenom spoju tradicionalnog i modernog

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.

slavsko žito
Shutterstock

Bademi i med daju poseban šmek. 

Potrebno je

  • 300 g pšenice belije
  • 250 g mlevenih oraha
  • 50 g mlevenih badema
  • prstohvat cimeta
  • 50 g meda
  • 70 g grožđica

Priprema:

Pšenicu očistite pa stavite u šerpu. Prelijte vodom da ogrezne pa kuvajte na srednjoj vatri. Kad proključa, ocedite je. Postupak ponavljajte još 4 puta. Izblendajte do srednje krupnih komada pa umešajte mlevene orahe, bademe, prstohvat cimeta, med i grožđice. Promešajte dobro dok se sastojci ne sjedine. Dekorišite žito šećerom u prahu pa pospite mlevenim orasima. Prijatno!

 

@moja.trpeza ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading