NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA ARANĐELOVDAN U savršenom spoju tradicionalnog i modernog
Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.
Bademi i med daju poseban šmek.
Potrebno je
- 300 g pšenice belije
- 250 g mlevenih oraha
- 50 g mlevenih badema
- prstohvat cimeta
- 50 g meda
- 70 g grožđica
Priprema:
Pšenicu očistite pa stavite u šerpu. Prelijte vodom da ogrezne pa kuvajte na srednjoj vatri. Kad proključa, ocedite je. Postupak ponavljajte još 4 puta. Izblendajte do srednje krupnih komada pa umešajte mlevene orahe, bademe, prstohvat cimeta, med i grožđice. Promešajte dobro dok se sastojci ne sjedine. Dekorišite žito šećerom u prahu pa pospite mlevenim orasima. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
POSNA SALATA ITALIJANA ZA ARANĐELOVDAN Može i dete da je napravi, a i sit bi je jeo
Kremasta i zasitna, bićete raspamećeni.
NAJUKUSNIJI SLAVSKI KOLAČ ZA ĐURĐEVDAN Napravite ga ovako i gosti će biti oduševljeni
Mekan i sočan, ukrasiće slavsku trpezu.
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA SVETOG LUKU Sa medom i bademima, još hrskavije i slađe od klasičnog
Srpska crkva i pravoslavni vernici 31. oktobra slave svetog Luku, apostola, jevanđelistu i pratioca apostola Pavla.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)