POHOVANI KAČKAVALJ Dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Obožavaće cela porodica, a odlično se slaže sa pomfritom.

Potrebno je:
- 500 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 100 g prezli
- ulje
Priprema:
Na deblje listove, širine kažiprsta, isecite kačkavalj. Zatim ga stavite u zamrzivač. Komade kačkavalja potapajte u hladnu vodu pa ih valjajte u brašno, pa jaja, pa prezle. Pržite u dubokom ulju sve dok ne dobije zlatnu boju. Služite pohovani kačkavalj uz pomfrit ili prilog po želji.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)