PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.

podvarak
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 300 g suvih rebara
  • 200 g slanine
  • 1 crni luk
  • 3 lista lovora
  • 2 kašike svinjske masti
  • so, mleveni biber
  • 2 kašičice mlevene paprike

Priprema:
Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša. 

@moja.trpeza Sastojci: • 2 banane • 500 g ovsenih pahuljica • 100 g proteinske čokolade Priprema: 1. Izblendajte banane, dodajte pahuljice i promešajte. 2. Smesu sipajte u pleh, oblikujte i isecite na kocke. 3. Pecite na 180°C, 10 minuta. 4. Ohlađene pločice premažite proteinskom čokoladom i ukrasite po želji. Savršen zdravi slatkiš! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading