PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 300 g suvih rebara
- 200 g slanine
- 1 crni luk
- 3 lista lovora
- 2 kašike svinjske masti
- so, mleveni biber
- 2 kašičice mlevene paprike
Priprema:
Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša.
Možda vas zanima:
BOSANSKI LONAC Delikates u sočnom spoju kupusa sa mesom, prste da poližete
Jelo napravljeno od mesa i kupusa koje se polako kuva, za ručak koji se pamti.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
POSNI KROKETI Dodajte uz omiljeni prilog, priprema je laka, a kao da ste spremali satima
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
PICA SA PILETINOM Italijanski specijalitet raj za nepca, po receptu bez mane
Savršena za lepo druženje sa prijateljima.
PESAK TORTA Poslastica koja se ne peče, a ukusna kao da ste se trudili satima
Očaravajuća torta savršena je za sve svečane prilike.
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
AKO JE KAFA GORKA VEROVATNO PRAVITE OVE GREŠKE Jednostavni trikovi da bude savršena
Kuvanje kafe deluje jednostavno ali postoje pravila kako da bude preukusna.
SOČNI POTAŽ OD TIKVICA Krepi organizam u trenu, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Služite toplo, uz prilog po želji.
LIČKI KUPUS Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one koji ne vole kupus.
Komentari (0)