AROMATIČNI POTAŽ OD BUNDEVE Sočno predjelo koje krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Dodajte pavlaku kao prilog.

potaž od bundeve
Shutterstock

Sastojci

za 6 osoba

  • 1,5 l vode
  • 400 g bundeve (iseckane na kockice)
  • 3 šargarepe (iseckane na kolutice)
  • 2 crna luka
  • so, biber
  • svež peršun
  • 2-3 čena belog luka

Priprema

U lonac sa 1,5 litra vode stavite luk, šargarepu, bundevu i krompir pa kuvajte 20 do 25 minuta. Propasirajte povrće štapnim mikserom da dobijete gustu smesu, pa vratite na šporet, posolite i pobiberite. Kuvajte još 2 minuta nakon što provri, pa skinite sa ringle, dodajte sveže seckani peršun i beli luk, pa izmešajte. 

@moja.trpeza Kako pripremiti savršen posni pasulj Sastojci: 300g pasulja 200g šargarepe 100g crnog luka 100g praziluka 150ml paradajz sosa So, biber Ulje 1 kašičica sode bikarbone Priprema: 1. Pasulj skuvajte u prvoj vodi da se dobro opere, a zatim prebacite u drugu vodu sa kašičicom sode bikarbone i kuvajte dok ne omekša. 2. U međuvremenu, sitno iseckajte šargarepu, crni luk i praziluk, pa ih dinstajte na ulju dok ne omekšaju. 3. Dodajte "paradajz sos,so i Biber" i dinstajte još nekoliko minuta. 4. Kada je pasulj skuvan, procedite ga i prebacite u posudu za serviranje, pa prelijte umakom od povrća. 5. Poslužite i uživajte u savršenom posnom pasulju! Ovaj skraćeni recept je brz i jednostavan za pripremu. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #fyp #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading