KAČKAVALJ KUGLICE Zasitno predjelo nestaće sa stola prvo, a svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasno predjelo uspeće i početnicima.

kačkavalj kuglice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g kačkavalja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike brašna
  • po ukusu so
  • 1 jaje

Za pohovanje:

  • po potrebi brašno
  • 2 jajeta
  • po potrebi prezla

Za prženje:

  • po potrebi ulje

Priprema:

Krupno izrendajte kačkavalj pa ga stavite u dublju posudu. Umešajte jaje, brašno, prašak za pecivo, pa posolite po ukusu i izmešajte, da sjedinite sastojke. Prekrijte folijom pa ostavite pola sata u zamrzivaču.Uzimajte po malo smese pa oblikujte kuglice. Ređajte na tacnu pa zasebno pomešajte brašno i prezlu a u trećoj činiji jaja. Kuglice prvo valjajte u brašno, pa jaja, pa prezlu. Pržite na zagrejanom ulju na umerenoj vatri. Stavite na kuhinjski papir da ocedite višak masnoće. 

@moja.trpeza Hrskava pasta za par minuta Sastojci: 300 g paste 2 jaja 150 g pavlake So po ukusu Ulje Priprema: 1. Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. 2. U međuvremenu, umutite jaja, pavlaku, ulje i so. 3. Pomješajte skuvanu pastu sa pripremljenom smesom. 4. Prebacite u tepsiju i pecite na 200°C 10 minuta. 5. Isecite i uživajte u hrskavoj pasti! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading