PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.

punjene krmenadle
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 svinjske krmenadle
  • so i biber po ukusu
  • 1 šolja hlebnih mrvica
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 2 čena belog luk
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 jaje

Priprema:
Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Operite krmenadle i posolite ih i pobiberite po ukusu. U velikoj posudi pomešajte hlebne mrvice, rendani parmezan, seckani peršun, beli luk, mleko i jaje. Pažljivo napravite rez na sredini svake krmenadle, praveći džep. Nemojte zarezivati do kraja, samo zarežite da napravite džepić za punjenje. Rukama ili kašikom punite svaku krmenadlu pripremljenom smesom. Pržite punjene krmenadle s obe strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Prebacite ih u pleh i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni ili dok krmenadle ne budu potpuno pečene.

@moja.trpeza Čija puding: Zdrav i ukusan desert Sastojci: 50g čije 150g ovsenih pahuljica 100ml bademovog mleka 200ml voćnog jogurta 2 banane Priprema: 1. Čiju sipajte u čaše, prelijte mlakom vodom i ostavite da nabubri 10 minuta. 2. Nakon toga, ocedite čiju i pomešajte je sa ovsenim pahuljicama i bademovim mlekom. 3. Iseckajte banane, a zatim složite red banane, red čije sa ovsenim pahuljicama, pa red voćnog jogurta. 4. Ponovite slojeve po želji i ukrasite po svom ukusu. Za nekoliko minuta, uživajte u zdravom pudingu! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #chia #chiapudding ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading