PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Potrebno je:
- 4 svinjske krmenadle
- so i biber po ukusu
- 1 šolja hlebnih mrvica
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna
- 2 čena belog luk
- 1/4 šolje mleka
- 1 jaje
Priprema:
Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Operite krmenadle i posolite ih i pobiberite po ukusu. U velikoj posudi pomešajte hlebne mrvice, rendani parmezan, seckani peršun, beli luk, mleko i jaje. Pažljivo napravite rez na sredini svake krmenadle, praveći džep. Nemojte zarezivati do kraja, samo zarežite da napravite džepić za punjenje. Rukama ili kašikom punite svaku krmenadlu pripremljenom smesom. Pržite punjene krmenadle s obe strane dok ne postanu zlatnosmeđe. Prebacite ih u pleh i stavite u prethodno ugrejanu rernu. Pecite oko 20-25 minuta na 200 stepeni ili dok krmenadle ne budu potpuno pečene.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti
Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
KRMENADLE U BELOM SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Sočne i mekane, za ručak koji se pamti.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)