SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 1 kg kiselog kupusa
- 500 g svinjetine, srednje masne
- 250 g suve slanine
- 4 ljubičasta luka
- 1 praziluk
- 2 kašika slatke začinske paprike
- 4 čena belog luka
- 2 kašika ajvara
- 2 lovorova lista
- suncokretovo ulje
- so, po ukusu
- sveže mleveni biber, po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Praziluk i luk isecite pa podelite na 2 dela. Stavite u 2 šerpe sa malo ulja. Pa u jednoj šerpi na luku propržite svinjsko meso sečeno na kocke i slaninu, a zasebno prodinstajte kiseli kupus, prethodno opran i oceđen. Posle 10 ak minuta dolijte pola čaše vode pa dinstajte još pola sata, i dodajte ajvar i začine. Dinstani kupus pomešajte sa prženim mesom pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite podvarak oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
PODVARAK Po starom teta Mirinom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Prava eksplozija ukusa, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)