SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.

podvarak
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg kiselog kupusa
  • 500 g svinjetine, srednje masne
  • 250 g suve slanine
  • 4 ljubičasta luka
  • 1 praziluk
  • 2 kašika slatke začinske paprike
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašika ajvara
  • 2 lovorova lista
  • suncokretovo ulje
  • so, po ukusu
  • sveže mleveni biber, po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Praziluk i luk isecite pa podelite na 2 dela. Stavite u 2 šerpe sa malo ulja. Pa u jednoj šerpi na luku propržite svinjsko meso sečeno na kocke i slaninu, a zasebno prodinstajte kiseli kupus, prethodno opran i oceđen. Posle 10 ak minuta dolijte pola čaše vode pa dinstajte još pola sata, i dodajte ajvar i začine. Dinstani kupus pomešajte sa prženim mesom pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite podvarak oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Prijatno!

@moja.trpeza Sočne čokoladne bombice Sastojci: 100g cornfleksa 200g petit keksa 50g urmi 1 banana Čaša mleka 50g višanja 2 kašičice kakaa Priprema: U posudu stavite petit keks, cornfleks, urme i mleko, pa sve blendirajte. Dodajte kakao i dobro sjedinite smesu. Formirajte loptice, punite ih višnjama i uvaljajte u preostali cornfleks. Stavite na tanjir, ukrasite po želji i ostavite da se ohlade. Uživajte u brzom i jednostavnom receptu! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #sweet ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading