SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 1 kg kiselog kupusa
- 500 g svinjetine, srednje masne
- 250 g suve slanine
- 4 ljubičasta luka
- 1 praziluk
- 2 kašika slatke začinske paprike
- 4 čena belog luka
- 2 kašika ajvara
- 2 lovorova lista
- suncokretovo ulje
- so, po ukusu
- sveže mleveni biber, po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Praziluk i luk isecite pa podelite na 2 dela. Stavite u 2 šerpe sa malo ulja. Pa u jednoj šerpi na luku propržite svinjsko meso sečeno na kocke i slaninu, a zasebno prodinstajte kiseli kupus, prethodno opran i oceđen. Posle 10 ak minuta dolijte pola čaše vode pa dinstajte još pola sata, i dodajte ajvar i začine. Dinstani kupus pomešajte sa prženim mesom pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite podvarak oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
ŠPAGETE KARBONARA Recept Suzane Jovanović za najukusnije jelo, prste da poližete
Suzana Jovanović već decenijama živi u skladnom braku sa Sašom Popovićem, a njene muzičke hitove publika rado peva. Upravo su ove špagete karbonara omiljene u njenoj porodici, ali i svima koji su probali ovo fenomenalno jelo.
NEODOLJIVI UŠTIPCI Sočni i slasni, po starom bakinom receptu
Slasni ušipci za pravo uživanje.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)